Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Fish Only & FOWLR
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 05-11-2013, 05:26 AM   #1
Aquarium Advice Apprentice
 
sjjennings13's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Asheboro, NC
Posts: 48
Several weird things going on.....

I have a saltwater tank with 1 domino damsel, 2 yellow tail damsels, 1 six line wrasse, 2 clown fish, 1 hippo tang, 1 lawnmower blenny 1 green chromis.

As I was movimg some live rock around in the tank I noticed a small black spot in the sand. It stunk really bad. I scooped that part of discolored sand out. The next day I noticed the chromis acting strange.... (Dont know how to explaine his actions other than saying he looked like he was humping the rock. ) the same day I found white pimple looking spots on my hippo tang. We went out and got a bottle of api brand super ick cure. We treated it. Waited 48 hours before treating again. The spots cleared up. A day or so later I found a whole area near the glass that appeared over night of the black stuff. The next day I found the chromis and a damsel dead. Did a partial water change tested the water. Everything was perfect. The next day the white pimple spots were back and on all our fish. We took all the live rubble rock out and dosed the tank again with the ick cure.

Is the white spots ick?
What is the black growth in my sand?
What do I do?
__________________

__________________
sjjennings13 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 05:28 AM   #2
Aquarium Advice Apprentice
 
sjjennings13's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Asheboro, NC
Posts: 48
I ment to add that about 5 days before anything started hapening we added 2lbs of live rubble rock in with out big live rock.
__________________

__________________
sjjennings13 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 05:50 AM   #3
Aquarium Advice Addict
 
Darylb's Avatar


 
Join Date: Mar 2013
Location: western australia
Posts: 2,336
Can you post some pics? I had my tank go thru a mini cycle when I added some more live rock to my tank maybe that could be why?
__________________
Darylb is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 06:04 AM   #4
Aquarium Advice Apprentice
 
sjjennings13's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Asheboro, NC
Posts: 48
Here are picture of the sand and the rock we took out. The rock has turned almost black.

Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20130511_050218.jpg
Views:	95
Size:	55.9 KB
ID:	173010



Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20130511_050235.jpg
Views:	94
Size:	58.9 KB
ID:	173011



Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20130511_050252.jpg
Views:	92
Size:	61.9 KB
ID:	173012
__________________
sjjennings13 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 06:34 AM   #5
Aquarium Advice Addict
 
Darylb's Avatar


 
Join Date: Mar 2013
Location: western australia
Posts: 2,336
I don't know what it is :/ maybe someone else will read it and let you know
__________________
Darylb is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 06:45 AM   #6
Aquarium Advice Addict
 
Bectan01's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: melbourne, australia
Posts: 1,930
Tell us a bit more about your set up, how big, how long has it been set up? What are you parameters? What kind of filtration or water change schedule? Black stuff could be dead things (snails perhaps?) and fish dying due to the die off (ammonia?) is your blue tang really in a 20g?
__________________
Bectan01 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 07:10 AM   #7
Aquarium Advice Apprentice
 
sjjennings13's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Asheboro, NC
Posts: 48
The tank is a 55g. Its been set up and cycleing for about 2 monthes. The hippo was in the 20g with the others. We moved them over to the 55 3 weeks ago. Filtration we r runnning 2 60rated hang on back filters. We do 25% water changes every sunday.
__________________
sjjennings13 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 07:11 AM   #8
Aquarium Advice Addict
 
Bectan01's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: melbourne, australia
Posts: 1,930
What's your readings? Any traces of ammonia?
__________________
Bectan01 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 07:12 AM   #9
Aquarium Advice Apprentice
 
sjjennings13's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Asheboro, NC
Posts: 48
The only reason the hippo was in the 20g was because she was given to us before we had the 55.
__________________
sjjennings13 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 07:14 AM   #10
Aquarium Advice Apprentice
 
sjjennings13's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Asheboro, NC
Posts: 48
Amonia is at 0
__________________

__________________
sjjennings13 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
weir

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 09:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.