Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Community Forum > Member Introductions
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 02-23-2012, 01:39 AM   #301
Aquarium Advice Obsessed
 
Mumma.of.two's Avatar


 
Join Date: Jul 2011
Location: Sunny Queensland, Australia
Posts: 11,132
Quote:
Originally Posted by scottb

When you say choose between the ottos and pleco, do you mean pick one or the other? What about Julii cory cats? And thanks for the tip. I'll wait to get the Oto cats. I would also like another schooling fish, just not sure which one...there are just so many!!
Yes, one or the other. they need enough food so you don't want to overstock. BN plecos are very easy to supplement but ottos aren't. BN love green vege. If you have one ram julis will work. If you get a mated pair they might want the whole bottom of the tank to themselves.
__________________

Mumma.of.two is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2012, 04:57 PM   #302
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 301
Quote:
Originally Posted by Mumma.of.two

Yes, one or the other. they need enough food so you don't want to overstock. BN plecos are very easy to supplement but ottos aren't. BN love green vege. If you have one ram julis will work. If you get a mated pair they might want the whole bottom of the tank to themselves.
Thanks!
__________________

__________________
scottb is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2012, 05:07 PM   #303
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 301
UPDATE: so I tested my water and got some odd numbers.

Up until last night, I was reading roughly 2.0ppm of NitrIte. While performing a water change this morning, my AC50 motor stopped working, so I emptied the filter media into a bucket, which had a little bit of tank water in it. I noticed a good amount of what seemed to be either algae or bacteria fall off the foam and biomax I have on the AC50. I got the motor to work and it is running as it should.

I let the tank run for about an hr or more, and I read 0ppm for NitrIte and 0.25ppm for Ammonia and 0ppm for NitrAte. This worries me.

My question is, is it even possible that my tank has restarted its cycle? I find this hard to believe because essentially, isn't it the same concept as me adding a new filter and running along my already existing one? Anyways, anyone know why I'm getting these odd numbers, or what could possibly be going on? Need help!!! Thanks.

EDIT: tested my tap for ammonia and it appears to be the same color as my tank water. So I will assume ammonia is at 0ppm. I will have to test my water again later tonight.
__________________
scottb is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2012, 05:20 PM   #304
Aquarium Advice Obsessed
 
Mumma.of.two's Avatar


 
Join Date: Jul 2011
Location: Sunny Queensland, Australia
Posts: 11,132
How large was your water change? The media didn't dry out it get chlorinated water on it?
I think it looks fine. The .25ppm is from the tap and the others zeroed out from the water change.
Mumma.of.two is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2012, 05:45 PM   #305
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 301
Quote:
Originally Posted by Mumma.of.two
How large was your water change? The media didn't dry out it get chlorinated water on it?
I think it looks fine. The .25ppm is from the tap and the others zeroed out from the water change.
The water change was pretty large, probably 80-90%. I don't think any chlorinated water got on any of the filter media, and if any did, only a few drops at most. So I should see NitrIte levels again since the reason I'm reading 0ppm is from the massive water change right?

On a positive note, I added some more prime, just to be safe, and my fish seem to be happier. In the past few days, I've noticed NitrIte spikes, and they have been mostly hanging out at the bottom. However, today they will occasionally swim in the middle to top of the tank. One female has been at top for awhile =).
__________________
scottb is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2012, 09:53 PM   #306
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 301
Just tested again and showing 1.0ppm NitrIte, whew. Will do another water change shortly =).
__________________
scottb is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2012, 11:35 PM   #307
Aquarium Advice Obsessed
 
Mumma.of.two's Avatar


 
Join Date: Jul 2011
Location: Sunny Queensland, Australia
Posts: 11,132
Yep it's jut from the water change. It's not a bad thing you got it so low
Mumma.of.two is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2012, 12:27 AM   #308
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 301
Quote:
Originally Posted by Mumma.of.two
Yep it's jut from the water change. It's not a bad thing you got it so low
haha that's true. One of my females is acting weird. She keeps swimming really slowly in patterns, and to the surface. Then she swims back down, about halfway. This is similar to the behavior one of my males had, before finding him the next morning, dead. I don't think she's going to make it till the morning....wonder if I should give her the dreaded cold bath. She just seems to be getting worse...
__________________
scottb is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2012, 12:57 AM   #309
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 301
UPDATE: the female I feared wouldn't make it till the morning just passed away...Am I cursed or something? I feel like I lose a fish every few days, one after the other. I am now down to 3...one male and 2 females. Hopefully they make it through the cycle.
__________________
scottb is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2012, 01:05 PM   #310
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Feb 2012
Location: Ontario,Canada
Posts: 62
Im not saying to do things my way. And i know its wrong. BUT i dont check all the water conditions with my tanks. I set them up let them run for 3-4 weeks to cycle and then put fish in. I may lose a few at first but i havent lost a fish in near a year. Mind you yesterday i found ich on my pearl gourmie so took carcoal out and treating the tank with ich medication.
__________________

__________________
Butterflychild is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
beginner planted tank, cycling a fish tank

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Supporting Member Dylan5359 Forum Admin & Announcements 0 06-30-2011 01:15 AM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 12:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.