Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Community Forum > Member Introductions
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 11-21-2014, 07:31 PM   #1
Aquarium Advice Newbie
 
Join Date: Nov 2014
Location: Georgia
Posts: 5
Hi everyone, new to the Forum.

Hello, everyone I am new to the forum. I was hoping someone on here might could answer a question of mine. I have an API test kit, and when I did my Nitrate test earlier it smelled of rotten eggs after I drained it. It came back 0ppm, just in case someone ask. I have done multiple tests before, and it is not expired. I was just wondering if someone might know a reason for this or had this happen.
__________________

__________________
georgiaboi22 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2014, 07:36 PM   #2
Aquarium Advice Addict
 
Brookster123's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Mass
Posts: 18,384
How Olds the tank? 0 nitrates is rather odd in an established tank.

Sent from my SAMSUNG-SM-G900A using Aquarium Advice mobile app
__________________

__________________
I'm not really here... fell in the tank and my phone is just that smart
Brookster123 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2014, 07:38 PM   #3
Aquarium Advice Newbie
 
Join Date: Nov 2014
Location: Georgia
Posts: 5
about 3 months, I did a fishless cycle. It finished and my Nitrates were at 20ppm and I did a 40% waterchange yesterday, and today I tested the Nitrates, and the test smelled like eggs after waiting the 5 mins
__________________
georgiaboi22 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2014, 07:40 PM   #4
Aquarium Advice Addict
 
Brookster123's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Mass
Posts: 18,384
Hmmm, prime smells like eggs/sulphur. .. any way you could have mixed them up??

Sent from my SAMSUNG-SM-G900A using Aquarium Advice mobile app
__________________
I'm not really here... fell in the tank and my phone is just that smart
Brookster123 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2014, 07:42 PM   #5
Aquarium Advice Newbie
 
Join Date: Nov 2014
Location: Georgia
Posts: 5
No its just a basic API test kit, I have them all seperated, and I beat the Nitrate #2 bottle on a table and shaked it for 30 sec, and did 10 drops as it said on the first and second bottle. I dont know why it smells, it usually doesnt, I did a second test later aswell to make sure that I did not mix anything. So I really do not know why.
__________________
georgiaboi22 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2014, 07:44 PM   #6
Aquarium Advice Addict
 
Brookster123's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Mass
Posts: 18,384
Mystery bro... let's see if anyone knows?? The 0 reading is odd though, wonder if it somehow became contaminated?

Sent from my SAMSUNG-SM-G900A using Aquarium Advice mobile app
__________________
I'm not really here... fell in the tank and my phone is just that smart
Brookster123 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2014, 07:44 PM   #7
Aquarium Advice Newbie
 
Join Date: Nov 2014
Location: Georgia
Posts: 5
I was testing everything, as I was planning on getting fish tomorrow, but now that it smells like that im not sure if it is safe, and also i guess i should have stated, no the water doesnt smell. Only thing that smells is after i do the nitrate test and poor it out.
__________________
georgiaboi22 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2014, 07:45 PM   #8
Aquarium Advice Newbie
 
Join Date: Nov 2014
Location: Georgia
Posts: 5
Yeah I agree I mean it was 20ppm before the waterchange now its 0 a lil odd
__________________

__________________
georgiaboi22 is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hi everyone I am new to the forum and I can wait to meet some new friends and I also tjm Member Introductions 2 01-20-2014 01:41 AM
New to the forum, Hello everyone :-) talks2turtles Member Introductions 6 10-21-2012 06:11 PM
Hey everyone new to forum looking for some advice Fishandmusic81 Member Introductions 3 02-29-2012 05:30 PM
Hello Everyone I am New to the Forum! Coyote251 Freshwater & Brackish - Getting Started 5 02-05-2012 02:51 PM
NEW FORUM ADDED: Sponsor Special forum fishfreek Forum Admin & Announcements 0 11-02-2003 04:44 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 11:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.