Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Community Forum > Member Introductions
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 12-29-2009, 01:00 AM   #1
Aquarium Advice Newbie
 
JoeandSheila's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: St Croix Falls, WI
Posts: 2
Send a message via ICQ to JoeandSheila
Hi from North Western Wisconsin almost MN

I had several planted fresh water tanks in the past. I sold or put away all my tanks several years ago 6 +. Then a couple of weeks a go my wife and I were talking and we both miss the tanks and that our kids 2 and 4 would love them. So I started to get the 29 gallon out of storage and I acquired a 55 gallon.

I do need help with one question with the 55 I started setting it up late November 2009 I used SAS Shultz Aqua Soil and Laterite with a sand cap. I did have a ammonia spike the 2nd week in December since then NO2 has been 0.10 to 0 and the ammonia has been at 0, PH stable at 7.4

The problem is the tank is cloudy during the day but clears up over night after I shut the lights off. Is this an algae problem or bacteria bloom. This started on the 25th I have done one water change on Saturday. The only thing added to the tank were 2 new filters a Eheim 2215 on the 24th and a Eheim 2217 on the 14th. I have left two HOT filters in service from the start on the tank.

Lighting: 260 watts PC only using 130 watts 8 hours.
Frets: Seachmen Floursih and Excel until it runs out than going to dry dosing ??
Plants: Java moss,Marsilea minuta. Need to get some more budget
Fish: None still waiting budget
Filters: Emperor 400, HOT Magnum (using the Micron Cartridge), Eheim 2215, Eheim 2217
__________________

__________________
JoeandSheila is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2009, 02:27 PM   #2
Aquarium Advice FINatic
 
Blueiz's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: North Carolina
Posts: 768
Welcome to AA!

Did you rinse your sand well before adding it? Try doing a water change on the tank and see if this helps.
__________________

__________________
Blueiz is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2009, 03:09 PM   #3
SW REEF 18+ YEARS
Community Admin
 
melosu58's Avatar



Tank of the Month Award
 
Join Date: Oct 2004
Location: Virginia
Posts: 38,244
Welcome to AA. Make sure you post your questions in forums. More people will see it. This is the welcome wagon.
__________________

SITE ADMINISTRATOR

You can view many of my fish and corals in my photo albums in my profile.

View my tank


AA Community Rules|AA TOS

Forums 101 - posting, accounts, basics
melosu58 is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New in Wisconsin bazil323 Member Introductions 12 10-02-2008 10:55 AM
Hello from Wisconsin! MSU Fan Member Introductions 5 07-01-2006 03:18 AM
tanks and fish, Western North Carolina rubysoho Archive 3 03-19-2006 07:07 PM
Another Hi! from Wisconsin fishplay Member Introductions 6 04-03-2005 11:18 PM
Central/Western MA aquarists? jaiden Saltwater Reef Aquaria 1 09-24-2004 12:07 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 06:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.