Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 09-20-2015, 01:40 AM   #11
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Jun 2012
Location: Near Chicago, IN
Posts: 4,856
Some thoughts, did you check if everything on the loud filter tank is level including the filter? Also you can get replacement parts for every part of the AC filters. I know because I have ordered just about all of them. Impeller shafts cover can be replaced. I'd try contacting the company and see what they say. Everytime I've contacted Fluval they have been very helpful. One time I purchased a Fluval spec III and it was missing an integral part so I went on their website and sent an email with a pic of the part I needed circled on the instructions. Granted they sent the wrong part the first time due to a miscommunication, they did send the correct part in the end and they sent it really quickly.

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Aquarium Advice mobile app
__________________

__________________

Brenna
brennae is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2015, 02:26 AM   #12
Aquarium Advice Addict
 
fish wrangler's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: Mar 2013
Location: NE Illinois
Posts: 4,146
I'll check the level when I wake up. I would do it now, but don't want to wake up the new tang or newish GBRs with lights. If that doesn't work new impeller is getting ordered via Amazon. Hopefully that resolves this issue because the Vaseline definitely didn't.

Sent from my SCH-I545 using Aquarium Advice mobile app
__________________

__________________
3 tanks
a 29 gallon high tech planted Chasing Red, a 20 long low tech, and a 75 gallon salty adventure
fish wrangler is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2015, 12:25 PM   #13
Aquarium Advice Addict
 
fish wrangler's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: Mar 2013
Location: NE Illinois
Posts: 4,146
Checked the level and its all good. for giggles and grins I tried flipping the impellers and now have 2 noisy AC50s even after switching the impellers back. It was looking like a motor issue on the sw ac50 because it didn't matter which impeller I tried, but now that both are making noise I don't know what is wrong.
__________________
3 tanks
a 29 gallon high tech planted Chasing Red, a 20 long low tech, and a 75 gallon salty adventure
fish wrangler is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2015, 12:36 PM   #14
Aquarium Advice Addict
 
coralbandit's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: Apr 2015
Location: Saratoga,NY
Posts: 5,233
No chipped blades on impellar?
Did you pull the rubber cap on both ends and re install or did they stay in place?
coralbandit is online now   Reply With Quote
Old 09-20-2015, 12:44 PM   #15
Aquarium Advice Addict
 
fish wrangler's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: Mar 2013
Location: NE Illinois
Posts: 4,146
I didn't notice any chipped blades. What rubber cap are you talking about? I never saw one on either.
__________________
3 tanks
a 29 gallon high tech planted Chasing Red, a 20 long low tech, and a 75 gallon salty adventure
fish wrangler is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2015, 02:04 PM   #16
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Jun 2012
Location: Near Chicago, IN
Posts: 4,856
Just a tidbit of info, when you order new motors they don't come with impellers. A motor and impeller together cost almost as much as a new AC50. I have a bunch that I was given that are missing various parts usually motor and impeller and yeah I am kinda frustrated with the prices of the replacement parts.

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Aquarium Advice mobile app
__________________

Brenna
brennae is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2015, 02:17 PM   #17
Aquarium Advice Addict
 
coralbandit's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: Apr 2015
Location: Saratoga,NY
Posts: 5,233
Ok there is a plate on one end(blade end) an there should be a rubber boot holding the shaft in the motor.
When you switched impellars did you remove the shaft also?
coralbandit is online now   Reply With Quote
Old 09-20-2015, 02:18 PM   #18
Aquarium Advice Addict
 
fish wrangler's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: Mar 2013
Location: NE Illinois
Posts: 4,146
Maybe it just needed wear in time because its quieter now. I had it running on the DT for a few weeks though so idk.

The replacement parts are insanely expensive, almost not worth buying expensive

Sent from my SCH-I545 using Aquarium Advice mobile app
__________________
3 tanks
a 29 gallon high tech planted Chasing Red, a 20 long low tech, and a 75 gallon salty adventure
fish wrangler is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2015, 04:10 PM   #19
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Jun 2012
Location: Near Chicago, IN
Posts: 4,856
If you do want a brand new motor I have the right size in unopened packages. I would contact Fluval though before you buy a new one. They may offer you a coupon or voucher for money off.

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Aquarium Advice mobile app
__________________

Brenna
brennae is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2015, 12:01 AM   #20
Aquarium Advice Addict
 
fish wrangler's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: Mar 2013
Location: NE Illinois
Posts: 4,146
This filter is getting replaced. Rattle went away for a little bit, but I broke the tank down for a 100% clean. 2 days after setting it back up filter still rattles and isn't showing signs of stopping. It was nice not having this tank running for a few days, nice and quiet in my room

Sent from my SCH-I545 using Aquarium Advice mobile app
__________________

__________________
3 tanks
a 29 gallon high tech planted Chasing Red, a 20 long low tech, and a 75 gallon salty adventure
fish wrangler is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New AquaClear 50 making rattling sound bevoholic General Hardware/Equipment Discussion 5 12-28-2012 06:44 PM
Rattling AC70?? Reygan2 General Hardware/Equipment Discussion 2 01-22-2012 05:55 PM
Impeller Rattling? shadowstars123 Freshwater & Brackish - General Discussion 5 05-13-2011 03:22 AM
Mag3 Pump rattling... fixed! Kurt_Nelson General Hardware/Equipment Discussion 6 04-05-2007 11:54 PM
Fluval 404 rattling noise Saltwater Reef Aquaria 5 05-04-2004 08:37 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 09:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.