Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 08-16-2009, 11:25 AM   #1
Aquarium Advice FINatic
 
JPKeenan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ohio
Posts: 657
adding a second HOB

Was just wondering how other people have done it to a 20 or 29g tank. The few lids I have do not have space for a second filter...

...Can you just use a Dremil and take the cuts on the other side of the lid?
__________________

__________________
JPKeenan is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2009, 01:30 PM   #2
Aquarium Free - 2+ Years
 
mfdrookie516's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Jul 2009
Location: Winchester, Ky
Posts: 19,410
all of my hoods have the ability to have pieces removed from them... i just took a box cutter and scored a line and broke it off...
__________________

__________________
mfdrookie516 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2009, 02:09 PM   #3
Aquarium Advice FINatic
 
JPKeenan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ohio
Posts: 657
the ones I have for the 20 and 29g only have them on the one side where I have my first filter. I want to get ready to cycle two new tanks. I might just make a template and mark out the size of the hole on the other side. Then use the Dremil to cut it.

Now I have to make some places to put the tanks (grrr)! My apartment is running out of room quickly.
__________________
JPKeenan is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2009, 02:15 PM   #4
Aquarium Free - 2+ Years
 
mfdrookie516's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Jul 2009
Location: Winchester, Ky
Posts: 19,410
do what i did... trade them all for a big one. Ive got a 125, four 55's, a 30, and a 10... i am selling three 55's, the 30, and maybe the 10 (might keep it for qt).. ill have almost as much gallonage as before, and much more space plus my 125 looks AWESOME
__________________
mfdrookie516 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2009, 02:21 PM   #5
HN1
Aquarium Advice Addict
 
HN1's Avatar


 
Join Date: May 2009
Location: Ga
Posts: 8,169
If you don't have the premade notched areas, you can easily just use a dremel as long as you don't mess up the structure.
__________________
Question everything you see on the internet. ~ George Orwell
HN1 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2009, 08:14 PM   #6
Aquarium Advice FINatic
 
JPKeenan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ohio
Posts: 657
One of the 20g lids I have is scored to add a second one.

Only reason I am asking is to make it easier to hang a second filter to make a quick cycle with an already cycled media filter.
__________________
JPKeenan is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2009, 08:41 PM   #7
Algae Fighter
 
JustOneMore20's Avatar


 
Join Date: May 2006
Location: Birmingham, AL
Posts: 3,872
Send a message via MSN to JustOneMore20
Use the dremel. It should work great.
__________________
~Kristin~
2 planted tanks: 40g, 20g ; 38g Reef tank
My links to pics: 40g breeder planted build, 40g breeder planted update, My 38g Reef Build

JustOneMore20 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 01:32 PM   #8
Aquarium Advice FINatic
 
JPKeenan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ohio
Posts: 657
hehehe have the Dremil charging right now. Wanting to run the extra filters in two tanks so they will be good to go when I am ready.
__________________

__________________
JPKeenan is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
hob

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Advice... HOB Skimmer and HOB Filter ferchoz Saltwater & Reef - Getting Started 5 07-15-2009 04:35 PM
Adding HOB for BIO-Load... thutton33 Freshwater & Brackish - General Discussion 4 10-16-2008 05:57 PM
Switching from HOB to canister. time before I can remove HOB turbovr6 Freshwater & Brackish - General Discussion 4 05-27-2007 03:29 PM
HOB Skimmer vs HOB Refugium w/skimmer DaveBeaty General Hardware/Equipment Discussion 0 02-06-2005 02:23 AM
Adding sand...adding LR...questions! dansemacabre Saltwater & Reef - Getting Started 3 08-31-2003 05:00 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 07:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.