Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 04-20-2009, 06:51 PM   #1
Aquarium Advice Freak
 
mtlion's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: PA
Posts: 347
Anyone with python experience?

I have been looking at the Python no spill system and it definitely looks like something that I could use! The only concern that I have is that I use a 40G tub to mix my SW for my water changes. Does anyone know how I could use they Python to get water from my 40G tub on the floor to my aquarium that stands approx 5 feet off of the floor? I read on one website about using a pump somehow but didn't know if anyone here had done that. If anyone could give some advice it is as always appreciated, thanks!
__________________

__________________
mtlion is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2009, 06:57 PM   #2
Aquarium Advice Freak
 
asudavew's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Texas
Posts: 365
I do that .. but only I have FW but I add dechlorinator to the bucket.

I use a cheap water fountain pump... 10 bucks at Harbor Freight tools.

Just fill your tub with the Python. Mix up the water. And pump it into the tank.

Works like a charm.
__________________

__________________
A fish in the hand is worth two in the tank?
or something like that....
Here's my 110 build .. .
asudavew is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2009, 06:58 PM   #3
Aquarium Advice Freak
 
asudavew's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Texas
Posts: 365
The pump... I forgot to mention. I added 5/8" clear tubing to the pump and connected it with a hose clamp. (bought that stuff at Lowes)
__________________
A fish in the hand is worth two in the tank?
or something like that....
Here's my 110 build .. .
asudavew is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2009, 07:04 PM   #4
Aquarium Advice Freak
 
mtlion's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: PA
Posts: 347
Gotcha, I figured all I would need is a pump to connect the python to and it would pump my premixed water into the tank. This thing sounds too good to be true, I gotta get one!
__________________
mtlion is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2009, 07:05 PM   #5
Aquarium Advice Freak
 
mtlion's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: PA
Posts: 347
I assume a cheap aquarium pump would work also?
__________________
mtlion is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2009, 07:14 PM   #6
Aquarium Advice FINatic
 
GhostKnife's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: columbus, ohio
Posts: 703
I have a mag drive 7 that I use to pump my water through my python. My python threads directly onto a 3/4 in thread that reduces to 1/2 in which is threaded onto the mag drive 7. I also use it to stir my mixing batch of SW
__________________
Have You Voted For AA Today?
GhostKnife is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2009, 07:17 PM   #7
Aquarium Advice FINatic
 
GhostKnife's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: columbus, ohio
Posts: 703
Oh the distance of only 5 feet... You would not need a pump like a mag drive 7. I use it because I upgraded pumps in my main tank. But the python threads are 3/4 in male. Just make sure you get a fitting to fit that and then your female end or male I suppose on your pump.
__________________
Have You Voted For AA Today?
GhostKnife is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2009, 08:48 PM   #8
Aquarium Advice Freak
 
mtlion's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: PA
Posts: 347
Think a Mag drive 500 would be ok for what I want to do?
__________________
mtlion is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2009, 08:55 PM   #9
AA Team Emeritus
 
roka64's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 13,860
Send a message via AIM to roka64 Send a message via Yahoo to roka64
I use a maxi jet ph.
__________________
Age is relative, you are only as old as you act....of course, this works in reverse....

Questions loved, heeded advice greatly appreciated!

Vote for AA
Good reading about:
Nitrogen Cycle
Fishless Cycling
Need more help?
Articles
Acronym List

--Scott
roka64 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2009, 08:58 PM   #10
Aquarium Advice Freak
 
mtlion's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: PA
Posts: 347
How do you hook up the Python to the maxi jet ph?
__________________

__________________
mtlion is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
python

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Python use. martiniduck Freshwater & Brackish - General Discussion 14 01-22-2010 01:18 PM
Python! SeriousDude5 General Hardware/Equipment Discussion 15 05-12-2008 10:08 AM
Now that I have a python .... Roach182 Freshwater & Brackish - General Discussion 12 05-13-2006 11:36 PM
Python Rxblade123 Freshwater & Brackish - General Discussion 2 11-25-2004 01:07 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 09:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.