Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 07-12-2016, 11:21 AM   #1
Aquarium Advice Apprentice
 
texas72's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 13
Aquaclear 110 modification

I have an Aquaclear 110 on a 55 gallon tank, currently housing a nice little Flowerhorn grow out. My question is, can I use a decent size piece of sponge over the intake, instead of the huge sponge in the filter? This would free up a lot of space for additional bio media.
__________________

__________________
texas72 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2016, 03:19 PM   #2
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: May 2015
Location: Woodstock,Ga
Posts: 201
You can and I do on all my HOB's . It keeps the internal filter material cleaner longer and keeps snails and fry out of the filter . As far as bio media is concerned , the sponge in the filter is as good as most anything you can put in . Just rinse in tank water when dirty and flow slows . Up to you .
__________________

__________________
We are meant to be the stewards of the Earth and her creatures....not the masters.
Leeatl is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2016, 12:45 PM   #3
Grand Poobah of Fish Poo
 
Barliman's Avatar


 
Join Date: Feb 2016
Location: Los Angeles, 3rd door on the left
Posts: 1,429
Quote:
Originally Posted by texas72 View Post
I have an Aquaclear 110 on a 55 gallon tank, currently housing a nice little Flowerhorn grow out. My question is, can I use a decent size piece of sponge over the intake, instead of the huge sponge in the filter? This would free up a lot of space for additional bio media.
This sounds like a fine plan all-around.
__________________
----
Now open: "JJ&J's Seafood Buffet" 20g long planted freshwater.
Barliman is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2016, 10:24 PM   #4
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 10
Filter Max 3 will work as the pre filter . Amazon carriers it .




Sent from my iPad using Aquarium Advice
__________________
jeffh129 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
aquac, aquaclear, clear

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Swap: aquaclear 110 and aquaclear 70 capecodaquarium Archive 20 05-26-2012 04:12 PM
110 gallon LONG (60"x18"x24") versus 110 gallon TALL (48"x18"x30") Bubble_B0y Freshwater & Brackish - General Discussion 1 03-20-2012 06:01 PM
Skilter 250 Modification Questions newsalt Saltwater Reef Aquaria 1 12-25-2003 11:46 PM
Skilter Modification. MACATUA Saltwater Fish Only & FOWLR 5 08-22-2003 03:34 PM
Durso Modification Hara Saltwater Reef Aquaria 3 03-11-2003 10:06 AM







» Photo Contest Winners







Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 07:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.