Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 10-29-2011, 11:00 AM   #11
AA Team Emeritus
 
Join Date: Jun 2005
Location: Whitby, Ont,Canada
Posts: 2,755
I have a variety of ACs and find no difference in the noise or vibration between models. If they are running properly there is no vibration and no noise. With ACs up to the 70 you can double up the sponges and still have a bag of the bio rings. A 70 with 2 sponges will be more than sufficient for that tank. To me one of the advantages of the AC is you can clean it without turning it off, and they should be cleaned regularly, like any filter.
__________________

__________________
Join a fish club. Don't have one in your area? Start one.
BillD is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2011, 02:28 PM   #12
Aquarium Advice Addict
 
Sharkbait54's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Nashville,Tn
Posts: 1,415
Thanks for all the replies. All your experiences were very helpful
__________________

__________________
Sharkbait54 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2011, 02:57 PM   #13
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Apr 2007
Location: black hills, south dakota
Posts: 2,373
Send a message via AIM to black hills tj Send a message via MSN to black hills tj Send a message via Yahoo to black hills tj
I'd run to AC70s. I don't know if you'll have much waterflow with just a single AC70 on a 55g. I run a single ac70 on a 29g tank.
__________________
<.^.>Mike<.^.>

http://www.bhtj.net
black hills tj is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2011, 05:46 PM   #14
Aquarium Advice Addict
 
Sharkbait54's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Nashville,Tn
Posts: 1,415
Quote:
Originally Posted by black hills tj
I'd run to AC70s. I don't know if you'll have much waterflow with just a single AC70 on a 55g. I run a single ac70 on a 29g tank.
Ya I'll probably do this just to be safe.
__________________

__________________
Sharkbait54 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
aquaclear, aquaclear 50, clear

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aquaclear filters good or not. Sharkbait54 Freshwater & Brackish - General Discussion 17 10-05-2011 04:28 PM
Aquaclear or Marineland? mattman0182 Freshwater & Brackish - General Discussion 11 10-02-2011 04:44 PM
Which Aquaclear filtration method to choose? Terrance Freshwater & Brackish - General Discussion 6 09-24-2011 03:41 PM
Aquaclear 50/loach killer/dirty sponge Johny General Hardware/Equipment Discussion 1 08-30-2011 02:31 AM
AquaClear 200/50 set-up ??? Batt4Christ General Hardware/Equipment Discussion 9 08-16-2011 06:44 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 03:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.