Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 01-11-2015, 08:26 PM   #1
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 128
Aqueon 55/75 HOB Filter

So I bought one of these for my new 55 gallon tank to run along with my existing 50 HOB, I plugged it in and it worked fine, I came back 30 minutes later and it's off, I took it apart, rinsed the prop, still nothing, not hot, not making sounds, nothing. Does anyone have any idea what could be wrong/have happened?


55 - Setup no water yet/soon to be cichild tank

46 - Livebearer/Marmorkreb tank

20 - Cobalt Blue Lobster Tank
__________________

__________________
ThatsCrayFish is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2015, 02:59 PM   #2
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Feb 2014
Location: Michigan
Posts: 138
This is probably not helpful, but I've had two Aqueon HOB filters just crap out on me. One after about 5 days and the other a week later. And they were literally just running on empty tanks with plain water doing a fishless cycle in my basement. There was nothing in the tanks to clog them up or any other discernible reason for them to stop working.

I ended up buying two Marineland Emperor 400s on black Friday to replace them which have been running great for several weeks now.
__________________

__________________
gimmethatfish is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2015, 03:03 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
Brookster123's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Mass
Posts: 18,384
Return it for a new one or ac 70

Sent from my SAMSUNG-SM-G900A using Aquarium Advice mobile app
__________________
I'm not really here... fell in the tank and my phone is just that smart
Brookster123 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2015, 01:30 AM   #4
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 128
I actually was able to fix myself, if anyone ever has a problem, if you disconnect the motor part, there's also a small compartment on the bottom which contains a rubber plug around the center of the prop,if you plug it in and pull that bottom cover off a little it will loosen the prop, I called aqueon it seems to be an extremely common problem, the prop just gets stuck and they stop working for no apparent reason. Thank you for the replies though!


55 - Soon to be Cichild tank
46 - Livebearer/Marmorkreb tank
20 - Cobalt Blue Lobster Tank
10 - Betta Tank
__________________
ThatsCrayFish is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
aqueon, filter, hob, hob filter

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can you pack a HOB cartridge filter (tetra or aqueon) like an Aquaclear? csskkai General Hardware/Equipment Discussion 2 12-15-2013 06:09 PM
HoB filter or HOB Refugium JoTwice Saltwater Reef Aquaria 17 10-03-2013 04:27 PM
HOB Filter vs HOB Refugium cerulean_blue Saltwater Reef Aquaria 3 07-01-2012 11:50 PM
Aqueon 55 HOB sucks....Too much noise. Wenty General Hardware/Equipment Discussion 8 11-29-2009 04:43 PM
Need Advice... HOB Skimmer and HOB Filter ferchoz Saltwater & Reef - Getting Started 5 07-15-2009 04:35 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 09:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.