Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 04-05-2013, 04:22 PM   #1
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Apr 2013
Location: Washington, PA
Posts: 60
I have a RO filter that I fill a 5g bucket with a heater in it for WC's, float valve in the bucket and the problem is with the auto off valve. I tried and tried to get it working the way all directions and info says to but it just kept running, filled a bucket with waste even with a ball valve closing the product line. Only way I could get it working was to use the auto valve to cut off both waste and permeate after the membrane, not cut permeate after and tap before like I see the directions showing. Is this hurting my membrane in any way to keep it under pressure like that. Most of the time it's only in that state for a couple hours a week, I try to do all that stuff on weekends so most of the week it just sits with the flow turned off but full of water.
Why can't I get it to function the correct way, seller said maybe I have too low water pressure but I'm not sure and no my filter has no gauge.
Haha forgot pics.


Click image for larger version

Name:	image-2211002704.jpg
Views:	46
Size:	111.5 KB
ID:	165346



Click image for larger version

Name:	image-1990176676.jpg
Views:	51
Size:	119.0 KB
ID:	165347
__________________

__________________
LandLocked is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2013, 03:17 PM   #2
Dividing by 0
Community Admin
 
fort384's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2008
Location: Illinois
Posts: 13,926
Try watching them BRS demo and make sure you have all the components hooked up correctly:
Auto Shut Off Valve Installation Demo - Bulk Reef Supply BRS - YouTube
__________________

fort384 is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2013, 07:27 PM   #3
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Apr 2013
Location: Washington, PA
Posts: 60
Yep that was one of them I watched. In my searching I found other people claiming they couldn't get the auto valve working. If anyone reads this try it before you give up.
Far as I can tell the only real difference is that my way puts the waste side of the membrane under pressure as opposed to pressurizing the product line then cutting off all water TO the membrane to make the waste stop. Ima roll with it and hopefully it's not hurting anything, no chatter or anything it just shuts right down.
__________________
LandLocked is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
auto, val

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 09:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.