Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 03-23-2009, 11:16 PM   #1
Aquarium Advice Activist
 
podman1973's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: oklahoma city, ok
Posts: 165
auto top off going wrong??

I could really use some help i have a jbj auto top-off unit going to my sump but it completely empties the res. and way over fills the sump i had them re-loace the unit adn it does it again so im doin gsomething wrong
__________________

__________________
podman1973 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2009, 11:30 PM   #2
Aquarium Advice Activist
 
m3drver's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Middletown, NJ
Posts: 117
Make sure you have the right mode selected and make sure the sensors are not near any magnetic fields (pumps or magfloats).

Also make sure you are not creating a siphon. place the top off output tubing above the waterline. if the tubing is submerged, a siphon could start.
__________________

__________________
Mike
m3drver is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2009, 11:40 PM   #3
Aquarium Advice Activist
 
podman1973's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: oklahoma city, ok
Posts: 165
the only thing my float is near a mag 500 pump im almost 100% shure im on the mod but mabey im not it sgo tbe soemthing small im over looking
__________________
podman1973 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2009, 11:47 PM   #4
Aquarium Advice Activist
 
m3drver's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Middletown, NJ
Posts: 117
There's really not much to it. Just make sure the mode is correct and the sensors are placed correctly according to the mode you have selected.

Test it all out before you place it in your sump just to make sure you have it configured the way you want it.
__________________
Mike
m3drver is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2009, 12:23 AM   #5
Aquarium Advice Activist
 
podman1973's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: oklahoma city, ok
Posts: 165
i know its supposed t be simple....(><) it has to be the mods backwards
__________________
podman1973 is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2009, 03:30 AM   #6
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 632
I don't mean to sound snobby, but please try to work on the grammar. I'm really having a hard time understanding your posts.
__________________
gzeiger is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2009, 09:34 AM   #7
Aquarium Advice Activist
 
podman1973's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: oklahoma city, ok
Posts: 165
-_-
__________________

__________________
podman1973 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
auto, auto top off

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Auto Top Off??? happygirl65 DIY Projects 2 02-12-2008 06:32 PM
auto feeder/auto-top off drip? pspiegel Saltwater & Reef - Getting Started 13 12-14-2006 09:33 AM
Who uses auto top off? Todd Saltwater & Reef - Getting Started 4 04-20-2006 01:39 PM
Auto Top-Off got bait? General Hardware/Equipment Discussion 2 11-12-2004 01:24 PM
Auto top off... gooyferret Saltwater Reef Aquaria 5 09-20-2003 03:46 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 04:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.