Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 04-08-2015, 03:56 PM   #1
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 551
Brand new Aquaclear 110 noisy

So I have 2 Aquaclear filters, an old AC500 and this brand new AC110. The 500 is old and was making noise so I got a new impeller and a new shaft for it. It's dead silent.

Forward to yesterday, I received a brand new AC110 to put alongside my Eheim 2228 in a 65g. The AC110 is noise!! Something is rattling so I took the motor out and lubbed the impeller shaft and it is still making noise.

I read on another forum the impeller cover might sit too close, and rattling away, but the cover doesn't move, it's locked in place.

Anyone has any idea how to get this noise away? I always get 50% of my AC filters that come noise and Hagen won't help.
__________________

__________________
IllusionX is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2015, 09:43 PM   #2
member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Northern Virginia
Posts: 788
No idea I purchased AN aquaclear myself awhile back due to recommendations and turned out the thing was noisier then my older filter so I returned it
__________________

__________________
candymancan is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2015, 11:11 PM   #3
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 551
Brand new Aquaclear 110 noisy

Seems AC filters are a hit or miss. Fluval make similar filters, and use the same motor and impeller, yet I haven't heard them making noise.

Quality Control? It sucks because AC make the biggest HOB.
__________________
IllusionX is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2015, 12:06 AM   #4
Aquarium Advice Addict
Community Moderator
 
Fresh2o's Avatar



Tank of the Month Award
 
Join Date: Jun 2012
Location: Northern Virginia
Posts: 11,802
I already had an AC50 running (silent) and got a second one. Noisy! I let it run for a few days. Did not help. On a whim I swapped the impellers. The result: two almost quiet filters. Not perfect but acceptable.
Yeah, might be the QC (or lack of).


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________
I am an ALGAE farmer.
Terms of Service | Community Rules | FresH2O's Planted Tank | Fresh2o's Shrimp Tank
Fresh2o is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2015, 09:32 AM   #5
Aquarium Advice FINatic
 
Mudfrog's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: VA
Posts: 925
Send a message via Yahoo to Mudfrog
AC110's are great for filtering but they tend to be loud. I have 5 sitting in my garage unused. I switched to canister filters and I have not looked back.
__________________
125g - FX5 - CF500UV - Bichirs - Catfish - Clown Loaches - Oddballs

40g Breeder - Fluval 306 - HW402B - Grow Out Tank - Clown Loaches - Leopard Leaf Fish
Mudfrog is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2015, 10:41 AM   #6
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 551
I have a canister too, and wanted extra filtering.
__________________
IllusionX is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2015, 10:45 AM   #7
Aquarium Advice FINatic
 
Mudfrog's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: VA
Posts: 925
Send a message via Yahoo to Mudfrog
Why not two canisters? If you are mainly looking for mechanical filtration you can go with a cheaper Sunsun, Aquatop or ZenBlue.
__________________
125g - FX5 - CF500UV - Bichirs - Catfish - Clown Loaches - Oddballs

40g Breeder - Fluval 306 - HW402B - Grow Out Tank - Clown Loaches - Leopard Leaf Fish
Mudfrog is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2015, 10:29 PM   #8
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 551
I also have an Eheim 2217. It's just a pain to prime.
__________________
IllusionX is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2015, 10:42 PM   #9
member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Northern Virginia
Posts: 788
Quote:
Originally Posted by IllusionX View Post
I also have an Eheim 2217. It's just a pain to prime.


I have no issues priming mine.. ? Suggestion for you to fill the thing up to the top when you put the top back on... otherwise you will find it hard to prime it.. I haven't had to suck on the hose one with my eheim.. fill it to the top then put the motor back on.. easy..
__________________
candymancan is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2015, 01:11 AM   #10
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 551
It's not priming issues. I just hate to fill it up and push down the motor leaking everywhere. It's really not like my 2228. Anyways, ill see about returning the AC110.
__________________

__________________
IllusionX is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
aquac, aquaclear, clear, noisy

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noisy ac 110 TheCommunityCichlid Freshwater & Brackish - General Discussion 15 08-11-2013 01:52 AM
Swap: aquaclear 110 and aquaclear 70 capecodaquarium Archive 20 05-26-2012 05:12 PM
noisy noisy! (new filter) willowthepoet Freshwater & Brackish - General Discussion 8 05-07-2006 04:32 AM
Noisy Aquaclear 50 Timster General Hardware/Equipment Discussion 8 02-19-2006 03:23 PM
Brand new Via Aqua pump noisy, is this normal?? Joshsmit56001 Saltwater Reef Aquaria 3 01-09-2004 02:09 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 06:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.