Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 05-27-2011, 08:18 PM   #1
Aquarium Advice Addict
 
carey's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: Feb 2011
Location: Deltona, Florida
Posts: 20,962
BRS Reactor Help

So since I am in the middle of my 125g build I figured I'd add a BRS GFO/carbon reactor.

has anyone else used these? Can you run both carbon and gfo in the single unit? Or should I buy the double one? it warns that the double unit can have flow issues and the website recommends getting 2 separate reactors...

Also, where do I place this in my sump? In the return pump section?

Thanks for any help guys!

__________________

__________________
180g Reef - 60g Rimless Reef -90G FOWLR- 125g Malawi Cichlids- 40b REEF- 34g Fresh Planted-working on- 20L FOWLR- working on
I have a mix of many different saltwater fish amongst my tanks, but I love my Tangs most of all.
carey is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2011, 11:21 AM   #2
Aquarium Advice Addict
 
carey's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: Feb 2011
Location: Deltona, Florida
Posts: 20,962
So anyone have any input on this? If you use any reactor I would love to hear how it works and how you have it set up.

Any information is good information.
__________________

__________________
180g Reef - 60g Rimless Reef -90G FOWLR- 125g Malawi Cichlids- 40b REEF- 34g Fresh Planted-working on- 20L FOWLR- working on
I have a mix of many different saltwater fish amongst my tanks, but I love my Tangs most of all.
carey is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2011, 11:23 AM   #3
Aquarium Advice Addict
 
hackteck's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,628
Send a message via AIM to hackteck
i use the two little fishies phosban reactor it works great my phosphates stay at 0 ive never actually tried mixing carbon with with the phosban media but lots of sites have said you can
__________________
hackteck is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2011, 11:24 AM   #4
Aquarium Advice Addict
 
carey's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: Feb 2011
Location: Deltona, Florida
Posts: 20,962
Where do you have it hooked up hack??? So excited someone answered!
__________________
180g Reef - 60g Rimless Reef -90G FOWLR- 125g Malawi Cichlids- 40b REEF- 34g Fresh Planted-working on- 20L FOWLR- working on
I have a mix of many different saltwater fish amongst my tanks, but I love my Tangs most of all.
carey is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2011, 11:25 AM   #5
Aquarium Advice Addict
 
hackteck's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,628
Send a message via AIM to hackteck
i have it in the same compartment as the skimmer it pumps into the reactor and empties back into the same chamber
__________________
hackteck is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2011, 11:27 AM   #6
Aquarium Advice Addict
 
hackteck's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,628
Send a message via AIM to hackteck
they say the media is good for months ive been using this same media for about 3 weeks so far still 0 phosphates i'll check every week to see when they start creeping back up then i'll change it out
__________________
hackteck is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2011, 11:30 AM   #7
Aquarium Advice Addict
 
carey's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: Feb 2011
Location: Deltona, Florida
Posts: 20,962
OOOhhhh, I was thinking I wanted it in the return section where the water is the purest. I don't think theres enough room for it in my skimmer compartment though, its' pretty tight in there.

What would you do Hack, get the singles or get the double one? I'd need two pumps for two singles I figure so there goes more sump space....but they even say in their video on BRS that the double can clump so tweaking the pump is required....

So confused... I've had phosphates since day one and figured I'd fix it this build. I also like to run carbon. call me a fool but I like it. lol
__________________
180g Reef - 60g Rimless Reef -90G FOWLR- 125g Malawi Cichlids- 40b REEF- 34g Fresh Planted-working on- 20L FOWLR- working on
I have a mix of many different saltwater fish amongst my tanks, but I love my Tangs most of all.
carey is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2011, 11:37 AM   #8
Aquarium Advice Addict
 
hackteck's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,628
Send a message via AIM to hackteck
i would get singles because i read carbon has to be run at a higher gph then the phosphate media also you can run it any chamber you want i just have it in the skimmer chamber because thats where i set it up and i never got around to moving it lol
__________________
hackteck is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2011, 11:40 AM   #9
Aquarium Advice Addict
 
carey's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: Feb 2011
Location: Deltona, Florida
Posts: 20,962
Youre a life saver hack, thank you so much!

I think I will go with the 2, might buy just the one and see how much space I need then get the other one. If I don't wanna run a carbon reactor how do I add carbon? Just toss a bag in the return section? That doesnt seem to be enough to get the benefits....
__________________
180g Reef - 60g Rimless Reef -90G FOWLR- 125g Malawi Cichlids- 40b REEF- 34g Fresh Planted-working on- 20L FOWLR- working on
I have a mix of many different saltwater fish amongst my tanks, but I love my Tangs most of all.
carey is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2011, 11:48 AM   #10
Aquarium Advice Addict
 
hackteck's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,628
Send a message via AIM to hackteck
yea thats what some people do but its better for water to run through carbon not just around i tried to run the output from my reactor into this bottle that i had cut the top off with holes on the bottom and a filter sock inside the bottle filled with carbon i dont think it had enough ghp to really make a difference lol
__________________

__________________
hackteck is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
brs, reactor

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wanted: Brs carbon reactor 00ralph00 Archive 0 04-26-2011 08:02 PM
calcium reactor or kalkwasse reactor PABLO_V Archive 0 03-17-2005 12:23 AM
Ca reactor, kalk reactor, or drip kalk? jamal-188 Saltwater Reef Aquaria 3 03-17-2005 12:04 AM
Kalk Reactor Advice "Rephrased Calcium Reactor" cj10488 General Hardware/Equipment Discussion 7 04-24-2004 01:34 AM
Aqua Medic Membrane Diffuser vs. Reactor 1000 co2 reactor AquariumFreak Freshwater & Brackish - Planted Tanks 6 03-30-2004 01:17 AM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 09:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.