Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 02-08-2012, 01:02 PM   #1
Aquarium Advice Freak
 
Supra's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: South jersey
Posts: 310
Dual tds reader?

My dual tds reader reads 0 in and out. Is this normal? This is on the brs 5 stage
Supra
__________________

__________________
150g pond koi and comets
125 in wall reef , 55 sump
Supra is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 12:05 PM   #2
Aquarium Advice Freak
 
Supra's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: South jersey
Posts: 310
I meant Tds reader. Anyone?
Supra
__________________

__________________
150g pond koi and comets
125 in wall reef , 55 sump
Supra is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 02:11 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
bskerrichard27's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,170
I have the same filter mine reads 0, sometimes but most time the in reads any where from 300-,2 so it just depends I guess I got city water and went to them to get a read out and they claim 250 tds is most they put out so mine seems acurate
__________________
bskerrichard27 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 02:13 PM   #4
Aquarium Advice Addict
 
bskerrichard27's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,170
Another thing the tds meter is on the Di unit so the water has passed through 4 stages of filtration maybe your water was not that bad to begin with
__________________
bskerrichard27 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 04:46 PM   #5
Aquarium Advice Freak
 
Supra's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: South jersey
Posts: 310
I just wanted to make sure the meter was working right. I only got a reading one time and it was around 26
Supra
__________________
150g pond koi and comets
125 in wall reef , 55 sump
Supra is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2012, 01:26 PM   #6
Aquarium Advice Freak
 
Mpfaff77's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Where do you have the "in" connected to? After the DI is where the "out" should be and it should read 0ppm. If the "in" line is before the DI and after RO it is possible for both to read 0. You can change your "in" to before you RO filters directly from house supply and you will get some reading on your tap water. That is beat way to test tds meter.
__________________
Mpfaff77 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2012, 02:16 PM   #7
AA Team Emeritus
 
cmor1701d's Avatar


 
Join Date: Feb 2003
Location: Belle Mead, NJ
Posts: 7,814
I corrected the thread title for you, but Mpfaff77 has it covered for you.
cmor1701d is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2012, 03:02 PM   #8
Aquarium Advice Freak
 
Supra's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: South jersey
Posts: 310
Yes it came preinstalled before di and after ro ( for the in). Thanks for changing title I tried
Supra
__________________
150g pond koi and comets
125 in wall reef , 55 sump
Supra is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2012, 03:26 PM   #9
Aquarium Advice Freak
 
Mpfaff77's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
I think your tds is fine then. Your probably have low tds on your tap water so your RO is 0 as well as your DI. Like I said you can move the "in" to your tap water before your RO filters to find out what tds of tap is. The RO filters will take out about 90% of tap water tds.

You said you saw reading of 26ppm I think it was. That could be "tds creep". Sometimes when first start your RO system could have build up of tds that is released. When I first turn on my system I let the water run down the drain until tds goes up that comes back down before I start making tank water.
__________________

__________________
Mpfaff77 is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mh400 dual bulb dadime69 Saltwater Reef Aquaria 3 01-14-2012 12:01 AM
For Sale: 60 gallon visio aquarium and cpr bak-pak dual skimmer djelementt Archive 7 12-21-2011 12:11 AM
need help with new cpr bak-pak dual pak with accela pump coffeetwitch General Hardware/Equipment Discussion 3 12-11-2011 02:34 PM
Planted tank.. I have a 55G and getting dual T5 48" but which bulb? Hooperman42 Freshwater & Brackish - Planted Tanks 0 11-19-2011 09:23 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 11:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.