Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 10-14-2012, 02:52 AM   #1
Aquarium Advice Addict
 
Keithhjs's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: California
Posts: 1,673
Ecotech Vortech Power Heads

I was looking into getting the MP40 and see that it says it needs a three inch clearance behind the aquarium. I don't have that amount of space. I was wondering I'd it can be installed differently and still be used. Maybe below the aquarium under the stand, or off the side? Anyone who had one and can explain to me why the space is needed in the back and for what I would really appreciate. Also if you have one a and can tell me if it can be used without the stated clearance please advise. Thanks all.
__________________

__________________
Keithhjs is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 03:38 AM   #2
Aquarium Advice Addict
 
skywhitney's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: Nov 2011
Location: New Mexico
Posts: 2,167
you can run them on the sides of the tank. I am running an MP10 on mine, but i've seen pretty much all the tanks at my lfs run the MP40 on the sides. just make sure your tank can handle the water pressure from the surges.
__________________

__________________
Saltwater: 120g Mixed Reef :|: 20g Mixed Reef
Freshwater: 93g Planted Community
Other: 100g Amazon Milk Frog Vivarium :|: 40b Ghost Cornsnake Terrarium
skywhitney is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 01:43 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
Keithhjs's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: California
Posts: 1,673
I think maybe I posted too late last night. Anyone chime in if you can shed any light on this subject.
__________________
Keithhjs is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 01:48 PM   #4
Aquarium Free - 2+ Years
 
mfdrookie516's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Jul 2009
Location: Winchester, Ky
Posts: 19,410
You have to have 3" of clearance between the motor and the wall (or whatever is beside/behind the aquarium. You can put it on the side, which IMO you should do if it's your only MP40. The only time I've seen them used on the back glass was when there were multiples (like 6).
__________________
-Jonathan

"What, exactly, is the internet? Basically it is a global network exchanging digitized data in such a way that any computer, anywhere, that is equipped with a device called a 'modem', can make a noise like a duck choking on a kazoo." - Dave Barry
mfdrookie516 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 03:02 PM   #5
Aquarium Advice Addict
 
Keithhjs's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: California
Posts: 1,673
Thanks. I couldn't tell of the control module or something had to be placed in the back or if it was just the dry side of the powerhead.
__________________
Keithhjs is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ecotech

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 06:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.