Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 04-30-2005, 02:32 AM   #1
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Apr 2005
Location: utah
Posts: 16
emperor 280 noise

ok i just got a emperor 280 and it seemed quiet for a while but now it makes a mechanical noise i have rinsed the impeller cleaned the inside of the filter with q-tips and all that its still noisy and its annoying because its in my bedroom is this regular for emperors or not i did used to have sand in my tank is there any mods i can do to make it quiet (sorry if this has been posted before i searched and found nothing so)
__________________

__________________
-=USMA=-
glooey is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2005, 02:46 AM   #2
Aquarium Advice Addict
 
krap101's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Roscoe, IL
Posts: 6,084
Send a message via AIM to krap101
what kind of noise is it?
__________________

__________________
~ Danny
krap101 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2005, 01:53 PM   #3
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Apr 2005
Location: New York
Posts: 33
This will probably sound stupid, but based on experience with my Penguin 330 you might try making sure that all of the connections on the suction tube are tight and that the tube itself doesn't have any tiny cracks or pinholes. Since the pump on 'over the side' filters draw a vacuum to lift the tank water, it can also suck in air bubbles through any leaks in the suction tube. Air in the pump makes a 'gravelly' noise.
__________________
melonie is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2005, 04:02 PM   #4
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Apr 2005
Location: utah
Posts: 16
it makes a sound like there is sand in the impellar but i have washed & checked it and there is none,thx melonie i will check that asap
__________________
-=USMA=-
glooey is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2005, 04:12 PM   #5
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Kaneohe, HI
Posts: 526
Send a message via AIM to Felf
that happens to me when the impeller isnt all the way down, the intake tube is slighly bent causing the impeller to bend, or the impeller has hair wrapped around/in it
Felf is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2005, 04:16 PM   #6
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: May 2004
Location: North Carolina
Posts: 126
I had the same noise with my Emperor 400, and the only way I was able to quiet it down was by replacing it with a canister filter. The Emperor is now really quiet, at least I assume it is since it is sitting in a box in storage somewhere
__________________
Maybe didn't mean so much, but it meant everything to me. - T. Reznor
SteveM is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2005, 11:51 PM   #7
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Apr 2005
Location: utah
Posts: 16
ok i checked and there are no holes in the intake tube and no hairs on the impellar and its on tight so i called marineland again and they said that they would send me a brand new impellar in 5-7 buisness days ! so thanks for all the help with this
__________________
-=USMA=-
glooey is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2005, 02:05 AM   #8
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: May 2004
Location: North Carolina
Posts: 126
Quote:
Originally Posted by glooey
so i called marineland again and they said that they would send me a brand new impellar in 5-7 buisness days !
Thats what they did for me too, but it didn't help. Hopefully you'll have better luck.
__________________
Maybe didn't mean so much, but it meant everything to me. - T. Reznor
SteveM is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2005, 06:30 PM   #9
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Apr 2005
Location: utah
Posts: 16
^ ya thx im waiting to move my aquarium and clean it verry verry well with my hose before i put the impellar in did u ever have sand in ur tank?
__________________
-=USMA=-
glooey is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2005, 06:27 AM   #10
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Mar 2005
Location: Illinois
Posts: 69
I have sand in my tank and i am having the same exact problem.. it is kinda like a suction or vibration sound... its very annoying. i have sand with a penguin 330... GRR
__________________

__________________
10 galllon empty tank with a whisper filter
20 gal SW tank, penguin 330 bio-wheel, redsea berlin airlift protein skimmer, 22 lbs of LR, White sand,
29 gal FW tank, undergravel filter, jaguar, jack dempsey, tiger oscar... few silver dollars, one ugly gourami...
adam_keene is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
noise

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Emperor 280 humming? krap101 General Hardware/Equipment Discussion 8 03-09-2009 11:25 PM
Emperor 280 Viperboy General Hardware/Equipment Discussion 6 04-22-2008 08:08 PM
Opinion on a Emperor BIO-Wheel Powerfilters Emperor 280 filter Rtrecost General Hardware/Equipment Discussion 5 01-19-2008 05:02 PM
Emperor 280 Fish_fanatic Saltwater Reef Aquaria 3 01-25-2005 11:05 PM
Emperor 280 Filter bobtrop General Hardware/Equipment Discussion 12 11-15-2004 10:56 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 07:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.