Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 06-06-2005, 11:50 PM   #1
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Jun 2005
Location: Madison, WI
Posts: 65
Emperor 400 filter help

I am trying to get my aquarium up and running, but I am having a problem with my Emperor 400 filter. I set it up as the instructions said, but when I plug it in, it makes a loud ratcheting sound and the water doesn't flow through it. The last time I tried it, I finally got the water to flow for like 5 seconds, but then the bio-wheels stopped spinning and all that I got was the loud noise again. Any ideas as to what I'm doing wrong? Thanks!!!
__________________

__________________
jazztalker is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2005, 11:56 PM   #2
Aquarium Advice Addict
 
krap101's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Roscoe, IL
Posts: 6,084
Send a message via AIM to krap101
hmm.. is the lil flow thingy all the way up? maybe the impellers like lopsided? leak in the intake?
__________________

__________________
~ Danny
krap101 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2005, 12:04 AM   #3
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Sep 2003
Location: Athens, TN.
Posts: 3,598
Actually sounds like the impeller housing is not on all the way. Take it apart and try and re seat the impeller and housing.
__________________
Gerald

Vote for AquariumAdvice
dralarms is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2005, 12:48 AM   #4
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Jun 2005
Location: Madison, WI
Posts: 65
Yeah, thanks dralarms, that fixed it! I had played around with that before, but I guess I just didn't have it entirely together. Thanks again!

(stupid question, but am I supposed to leave the filter running 24/7?)
__________________
jazztalker is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2005, 07:15 AM   #5
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Apr 2005
Location: Virginia Beach, VA
Posts: 743
Yes, you want to keep it running so that you keep the bacteria colony that will develop on the biowheel. Here's a recent thread on that subject:

http://www.aquariumadvice.com/viewto...n+filter+night
__________________
Freedom is the sure possession of those alone who have the courage to defend it. -Pericles

Let every nation know, whether it wishes us well or ill, that we shall pay any price, bear any burden, meet any hardship, support any friend, oppose any foe to assure the survival and the success of Liberty -JFK
fishyrican is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2005, 09:31 AM   #6
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Jun 2005
Location: Madison, WI
Posts: 65
Great, thanks a lot for the help!
__________________
jazztalker is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2005, 05:19 PM   #7
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Apr 2005
Location: Virginia Beach, VA
Posts: 743
You're welcome! Thanks for asking questions. That's one of the quickest ways to learn.
__________________
Freedom is the sure possession of those alone who have the courage to defend it. -Pericles

Let every nation know, whether it wishes us well or ill, that we shall pay any price, bear any burden, meet any hardship, support any friend, oppose any foe to assure the survival and the success of Liberty -JFK
fishyrican is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2005, 06:06 PM   #8
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Mar 2005
Location: New York
Posts: 90
Send a message via AIM to LIMentality420 Send a message via Yahoo to LIMentality420
did you fill the filter with water first ?
__________________
55 gal. 15 lbs. LR 15 lbs. BR, 1 Percula Clown, 2 Marginated Damsel, 1 2 inch Niger Trigger, 1 Coral Beauty, 2 Yellowtail Damsels, 2 common Hermit Crabs, 5 Turbo Snails
1.2 Crested Geckos
1.1 Corn Snakes
0.1 Flying Gecko
LIMentality420 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2005, 01:12 AM   #9
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Jun 2005
Location: Madison, WI
Posts: 65
Yeah, I filled it with water, and it would pump that out for a little bit, but then once the water level in the filter dropped, it would just stop working correctly. I've got it going now, and it seems to be working just fine. Thanks again for the help!
__________________

__________________
jazztalker is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
filter, filter help

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Marineland Emperor Filter 400 leak caliskier Freshwater & Brackish - General Discussion 3 10-24-2006 01:06 AM
Power Filter Question- Emperor 400 or Penguin 350? sabrownfl General Hardware/Equipment Discussion 7 09-04-2006 10:22 PM
Emperor 400 Power Filter rcjubei Archive 7 08-05-2005 09:08 PM
New Emperor 400 HOB filter slowboattochina General Hardware/Equipment Discussion 4 03-07-2005 02:04 PM
Emperor 400 Power Filter Question jmeunier General Hardware/Equipment Discussion 1 02-05-2004 01:04 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 10:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.