Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 04-13-2014, 06:26 PM   #11
Aquarium Advice Addict
 
Gregcoyote's Avatar



Tank of the Month Award
 
Join Date: Feb 2011
Location: Columbia, Missouri
Posts: 8,325
I can monitor probes and plugs over the Internet, but can't reprogram the unit. I need to connect via USB or use the front panel to turn stuff on and off.
__________________

__________________
Gregcoyote is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2014, 07:10 PM   #12
Aquarium Advice Addict
 
ezy33's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: San Francisco's Barbary Coast
Posts: 2,545
Send a message via ICQ to ezy33
I use a X10 Ativehome system to run my system with a computer and remote control. There's a App that's supposed to but I haven't tried it. Good luck!
X10 Home Automation
__________________

__________________
Not one shred of evidence supports the notion that life is serious.
ezy33 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2014, 08:47 PM   #13
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 378
What's the app called for the apex systems?
__________________
Cb24 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2014, 09:54 PM   #14
Aquarium Advice FINatic
 
All_fish's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: SD
Posts: 510
Look up neptunes systems on the App Store.
__________________
All_fish is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2014, 02:27 PM   #15
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 378
I got the apex jr has anyone been able to control it when your away from your house..I can't figure it out at all
__________________
Cb24 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2014, 03:52 PM   #16
Aquarium Advice Addict
 
Gregcoyote's Avatar



Tank of the Month Award
 
Join Date: Feb 2011
Location: Columbia, Missouri
Posts: 8,325
It requires a bit of networking. You need to have either a Internet connection with a static IP address or use a proxy service. The issue is there has to be a route from your portable device to the Apex.
__________________
Gregcoyote is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2014, 11:11 PM   #17
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 378
I have a verizon wifi router so anybody know the steps to take to figure this out
__________________
Cb24 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2014, 01:18 AM   #18
Aquarium Advice Addict
 
Gregcoyote's Avatar



Tank of the Month Award
 
Join Date: Feb 2011
Location: Columbia, Missouri
Posts: 8,325
Do you know how to do any basic router stuff? If not, find the nearest 14 year old, he knows. There are services out there that provide automatic routing, but you need basic skills to set it up. Check out YouTube for some tutorials. Your basically doing the same thing when you connect to a web based home security camera with a portable device.
__________________
Gregcoyote is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2014, 01:09 AM   #19
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 378
I've literally tried everything even going through the router company themselves and nothing works
__________________
Cb24 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2014, 06:13 PM   #20
Aquarium Advice Addict
 
Gregcoyote's Avatar



Tank of the Month Award
 
Join Date: Feb 2011
Location: Columbia, Missouri
Posts: 8,325
Again, anyone with IT training can correct this quickly by setting up the routing properly and "pinging" the devices like the Apex you want to monitor. This is not so simple for anyone without this basic IT training. Many teenagers know how to do this to support game play over the Internet. Some devices like web cameras come with a manufacturer supported web site that makes this simpler, but Apex doesn't.
__________________

__________________
Gregcoyote is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
equipment

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Should I buy equipment here, or in england? plkdb Saltwater Reef Aquaria 4 09-07-2003 05:35 PM
new CO2 equipment justDIY New Acquisitions 0 08-19-2003 09:20 PM
55 gallon salt Any suggestions on equipment crshnbrn Saltwater & Reef - Getting Started 2 08-16-2003 04:06 PM
equipment check puffer Saltwater Reef Aquaria 5 03-07-2003 05:21 PM
Conversion of a 100 Gallon FO to FOWLR - Equipment advice playboy Saltwater Fish Only & FOWLR 3 02-19-2003 02:30 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 05:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.