Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 04-21-2006, 01:47 AM   #1
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 682
Filter acting up (noise)

ok, I have an aquaclear 300...um aquaclear 70 now I think, for 10-15 gallons or something.

when I first got it, it ran so quiet i didnt even know it was on. not, after a few months, some algae growth and sand getting caught on the pump and all...I cannot get it to quiten down at all.

I have cleaned it thouroughly, I have lubricated any mobing parts with vasoline, everything I can think of and it still makes a good bit of noise, and every few minutes it makes a really loud grinding noise as teh pump blade rubs against either the top or the bottom of the filter channel... :/

any ideas other than a new one?
__________________

__________________
Jarred Darque is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2006, 02:03 AM   #2
Aquarium Advice Addict
 
severum mama's Avatar


 
Join Date: Dec 2004
Location: GA
Posts: 10,297
Can't you buy parts for it, like a new impeller or something? Maybe try that before forking out the cash on a whole new filter. My Aquaclears have never done this, but one of my Emperors has been extremely loud for over a year now. I'm just going to ignore it until I can buy a canister for that tank.
__________________

severum mama is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2006, 02:09 AM   #3
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ashland KY
Posts: 1,918
Send a message via Yahoo to tropicfishman
sounds like if sand got down in the impeller housing its ruined the seat the impeller sits in allowing it to move around and clack agianst the filter housing, you can try a new impeller assembly and new O rings, your LFS should have them in stock
__________________
I love my clown loaches and red tail shark!!! lol
tropicfishman is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2006, 03:01 AM   #4
kaz
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Sep 2005
Location: Los Angeles
Posts: 1,292
I had a noise problem and I changed the impeller and noise was gone in a couple of days, but down side is that everytime I turn off the filter I need to mess with the impeller so it kicks in rotation again.
__________________
I thank you all for your attention and time!
75g/Rena Xp3/Inline Heater/Rena Air 200/Eco-Complete/Current Dual Daylight System
6 Rummy Nose, 9 Ottos, 2 Yoyo Loach, 1 Golden Nugget Pleco, 2 Julli's Cory, 4 Angelicus Botia, 1 Chocolate Kuhli Loach, 3 Ghost Shrimp, 1 SAE, 1 Black Mollie, 1 Redeye Swordtail Mollie, 1 C-Pleco, MTS, Guppy's
Plants
Argentine Sword, Amazon Sword, Micro Sword, Xmas Moss, Pennywort, Hornwort, Jave Fern, Baby Tears, Moneywort, Ludwigia, Wisteria, Giant Bacoba, Hygro 'Sunset'
kaz is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2006, 10:50 PM   #5
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 682
ok thanks will look into this will prolly have to order online my LFS doesnt carry anyhting but marineland filters and overcharges on em. (About twice what I pay for my filteres at petsmart and petco)
__________________
Jarred Darque is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2006, 12:24 AM   #6
kaz
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Sep 2005
Location: Los Angeles
Posts: 1,292
all you need is an empiller and that cost a few bucks at petsmart or petco.
__________________

__________________
I thank you all for your attention and time!
75g/Rena Xp3/Inline Heater/Rena Air 200/Eco-Complete/Current Dual Daylight System
6 Rummy Nose, 9 Ottos, 2 Yoyo Loach, 1 Golden Nugget Pleco, 2 Julli's Cory, 4 Angelicus Botia, 1 Chocolate Kuhli Loach, 3 Ghost Shrimp, 1 SAE, 1 Black Mollie, 1 Redeye Swordtail Mollie, 1 C-Pleco, MTS, Guppy's
Plants
Argentine Sword, Amazon Sword, Micro Sword, Xmas Moss, Pennywort, Hornwort, Jave Fern, Baby Tears, Moneywort, Ludwigia, Wisteria, Giant Bacoba, Hygro 'Sunset'
kaz is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
filter, noise

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Very Very Very loud noise from eclipse biowheel filter kilfrg7864 General Hardware/Equipment Discussion 0 10-02-2009 01:31 PM
eheim filter noise question Naws General Hardware/Equipment Discussion 4 03-16-2009 07:29 PM
Filter noise SharkMan Saltwater & Reef - Getting Started 12 05-01-2006 11:13 PM
NOISY overhange wet/dry filter. How to reduce noise? xxnonamexx General Hardware/Equipment Discussion 7 04-01-2006 10:34 PM
whisper filter makes loud noise wierdkid General Hardware/Equipment Discussion 2 12-11-2005 06:44 AM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 01:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.