Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 09-29-2013, 02:16 AM   #1
Aquarium Advice Addict
 
butterfly_koi's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: near Sedalia Missouri
Posts: 1,840
Filter Not Taking in Water

Ok here's the skinny, I have a Regent Aqua-Tech 200 on my 55G that has been working just fine until today. The tank had no fish and I ran the filter for about a week but last night my significant other felt like it was a waste of electricity to run the tank without anything in it so he shut off the filter etc. now for some reason when I turned it back on today it's not sucking in water. I tried putting water in first to so if it would kick into gear and start working but the canister just kicks out all of the water without taking anymore in. This is all very frustrating, does anyone have any thoughts on how to fix it? The motor and everything seem to be working fine but I'm now at a loss. Thanks in advance
__________________

__________________
“Why does Sea World have a seafood restaurant? I'm halfway through my fish burger and I realize, Oh my goodness.... I could be eating a slow learner!
-Lynda Montgomery
butterfly_koi is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2013, 10:35 AM   #2
Aquarium Advice Addict
 
foster53's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Michigan
Posts: 1,626
Possibly an obstruction in the intake tube, or the intake tube is not aligned properly over the impeller housing. Take the filter apart and look it over well. Fill the sump of the filter completely up then try restarting.
__________________

__________________
foster53 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2013, 02:58 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
butterfly_koi's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: near Sedalia Missouri
Posts: 1,840
Thanks for the reply! Thankfully I got it working today I think there was air getting into the intake tubing where I had previously sealed it
__________________
“Why does Sea World have a seafood restaurant? I'm halfway through my fish burger and I realize, Oh my goodness.... I could be eating a slow learner!
-Lynda Montgomery
butterfly_koi is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 05:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.