Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 04-11-2004, 10:17 PM   #1
Aquarium Advice Addict
 
krap101's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Roscoe, IL
Posts: 6,084
Send a message via AIM to krap101
filter question

okay i just replaced the media like 3 days ago and it wont clear up anymore again... its happened alot of time like 4... so the water if coming out of where the intake tube goes into the filter box thingy ya kno...

my hunch is theres algae growing in the filter box.. well i think its algae.. its a brownish gue and in some parts its a lil stringy... and its growing on my media so the waters not going though very well... so i was wondering if i should try an algae cleaner upper thingy... i should get my package of plants soon enough
right now i have 1 amazon sword and couple of those bulbs you buy from the store.. its like nymphea (dwarf lilly) and apogoton (kinda looks like a java fern.. about 7 apogs and like 4 lillys
but i think about 3 of the apogs died and maybe like 1 lilly

my nitrates are around 15 or 25 cant remember... ill have to check sometime

off ebay...

1 java moss (bout aize of softball)
1 java fern
6 anacheris
5 moneywort
1 compacta sword
3 crypt luetas
__________________

__________________
krap101 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2004, 10:56 PM   #2
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Jan 2004
Location: Edmonton AB, Canada
Posts: 696
Send a message via MSN to Endgame319
Your best bet would be to take the filter apart and just remove the gunk manually. And why did you change the media? The only media that needs to be changed regularly is the carbon, everything else you can just rinse in dechlorinated water. What size is your tank and what kind of lighting do you got on it. Your plants shouldn't be dying if you have enough lighting.
__________________

__________________
Cam
Endgame319 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2004, 01:49 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
krap101's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Roscoe, IL
Posts: 6,084
Send a message via AIM to krap101
i have a 10 galllon

2 10 watt floresent lights.. maybe too much light?? thats about 2 watts per gallon
i heard that if ur plants are like clear brownish it needs mrore iron??

and wait the media is the lil cottony stuff that "mechanically" traps the waste or watever... i tried rinsing it out.. like once a day

about 6 hours later theres the gunk again...

and i dont really think i can take it apart because all it is is a box, motor, inpeller, intake tube, impeller housing, biowheel, and the filter cartrage..

yeah i meant filter cartrage or watever but i was thinking about media for sum reason. and its kinda hard 2 change the media because its automatically sewed or sealed...



__________________
krap101 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2004, 09:10 PM   #4
Aquarium Advice Addict
 
krap101's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Roscoe, IL
Posts: 6,084
Send a message via AIM to krap101
i was wondering is it an alge or just dead plant stuff?
__________________
krap101 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2004, 09:52 PM   #5
Aquarium Advice Addict
 
QTOFFER's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Kew Gardens, NY
Posts: 4,295
Krap, I have the same Penguin Mini filter on my 10 gal QT and my 7 gal bowfront.
Once a week, I remove the filter cartridge and swish it around in a bucket of tank water. I have to rub the brown gunky stuff off with my hand - it's a combination of fish poop and decomposing food (YUCK!). I completely replace the cartridge when the blue pad starts to fall apart (about every 2 -3 months).

If you do this and see gunk there six hours later, then you just need to gravel vac more often.

Whatever you do, don't mess with the biowheel or you'll lose your good bacteria!
__________________
QTOFFER is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2004, 10:39 PM   #6
Aquarium Advice Addict
 
krap101's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Roscoe, IL
Posts: 6,084
Send a message via AIM to krap101
oh i wasnt talking about the bio filter
__________________

__________________
~ Danny
krap101 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
filter

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Filter Question CluelessInNY Saltwater & Reef - Getting Started 10 07-12-2008 03:18 PM
Filter Question KiGrind General Hardware/Equipment Discussion 5 11-01-2006 12:41 AM
I have a filter question please Bosk General Hardware/Equipment Discussion 13 04-28-2005 08:09 AM
New QT filter question tmcpeek Saltwater Fish Only & FOWLR 9 10-12-2004 07:35 PM
Filter Question Kwenbee General Hardware/Equipment Discussion 11 03-12-2004 12:11 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 11:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.