Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 06-23-2014, 10:21 AM   #1
Aquarium Advice Apprentice
 
david1764's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 13
Thumbs down Fluval Aquaclear 50 won't staet

I purchased two of these filters. One worked as soon as I plugged it in, the other won't work at all.

Does anyone have a suggestion?

I'm hoping that it is a setting set wrong. The LFS is about 40 miles (40 miles = 64.4 km) (40 miles (40 miles = 64.4 km) = 64.4 km (64.4 km = 40 mi)) each way.which is why I haven't exchanged it

Thanks,
David1764
__________________

__________________
david1764 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2014, 10:24 AM   #2
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 115
When I start my fluval c4 I have to turn it on and pour water in it to start it up I don't know if it will work with your filter but you could give it a try.

Sent from my DROID BIONIC using Aquarium Advice mobile app
__________________

__________________
grode15 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2014, 10:31 AM   #3
Aquarium Advice Addict
 
Brookster123's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Mass
Posts: 18,384
Try poking the impeller with a tooth pick it skewer, after water changes sometimes I have to give it a poke to get it going, also priming it with water helps..

Sent from my SAMSUNG-SM-G900A using Aquarium Advice mobile app
__________________
I'm not really here... fell in the tank and my phone is just that smart
Brookster123 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2014, 05:47 AM   #4
Aquarium Advice Addict
Community Moderator
 
Brian_Nano12g's Avatar



POTM Champion
Tank of the Month Award
 
Join Date: Jan 2010
Location: Arizona
Posts: 6,146
Quote:
Originally Posted by Brookster123 View Post
Try poking the impeller with a tooth pick it skewer, after water changes sometimes I have to give it a poke to get it going, also priming it with water helps..

Sent from my SAMSUNG-SM-G900A using Aquarium Advice mobile app
+1

Pinch me, I think I have Déjà vu!
__________________
- [ADA 60P] - [ADA 60F] - [GLA 6g] - [26g] - [2.1g Cube]
Brian_Nano12g is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2014, 08:24 AM   #5
Aquarium Advice Addict
 
Brookster123's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Mass
Posts: 18,384
Quote:
Originally Posted by Brian_Nano12g View Post
+1

Pinch me, I think I have Déjà vu!
Were saving the industry one poke at a time haha..

Sent from my SAMSUNG-SM-G900A using Aquarium Advice mobile app
__________________
I'm not really here... fell in the tank and my phone is just that smart
Brookster123 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2014, 01:07 PM   #6
Macro Addict
Community Moderator
 
54seaweed's Avatar



POTM Champion
Tank of the Month Award
 
Join Date: Apr 2012
Location: Colorado
Posts: 7,540
my daughter pokes me all the time drives me crazy lol

1.) is the impeller running
2.) did you prim the filter
3.) is your tank filled to proper level
4.) is it plugged in

some times filters need a kick start
you may need to prim it
other times even after priming it it still don't catch
pull out impeller smear a small bit of KY jelly on the magnetic part if impeller
reinstall prim filter and it should kick in almost instantly
__________________

__________________
Save
54seaweed is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
aquac, aquaclear, aquaclear 50, clear, fluval, val

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fluval Aquaclear 50 won't staet david1764 General Hardware/Equipment Discussion 6 06-25-2014 08:01 PM
Swap: aquaclear 110 and aquaclear 70 capecodaquarium Archive 20 05-26-2012 05:12 PM
I won a fishtank! (and won auctions on varios other things! sudz New Acquisitions 6 01-20-2006 12:08 PM
Fluval/AquaClear Surface Skimmer -- anyone using this? netwireless General Hardware/Equipment Discussion 2 08-04-2005 01:57 PM
AquaClear/Fluval surface skimmer attachment? stormyc General Hardware/Equipment Discussion 1 01-19-2005 03:32 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 12:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.