Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 09-26-2014, 05:25 PM   #1
Aquarium Advice Newbie
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 2
Fluval f60 evapouration

Just set up tank with a fluval 206 external filter. Seem to be losing a lot of water through evaporation, does anyone else have the same issue? This is my first tank that does not a a lid so wondering if this is normal.


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________

__________________
stevenamurray7 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2014, 09:37 PM   #2
Aquarium Advice Addict
 
treemanone2003's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Bridgeport, Ct.
Posts: 2,168
Quote:
Originally Posted by stevenamurray7 View Post
Just set up tank with a fluval 206 external filter. Seem to be losing a lot of water through evaporation, does anyone else have the same issue? This is my first tank that does not a a lid so wondering if this is normal.


Sent from my iPhone using Aquarium Advice

I've been running Fluval canisters for many years. A 205, 206, 305, 306, and 406 and can say that any evaporation I've seen is not a result of the filter. What I would ask is:
Your location
Relative outside/inside temp
Your humidity level
Is your tank covered
What type (full glass, canopy, plastic hood, combination of, etc)
What is your tank temp
How long has it been running
What is your WC schedule
What type of water (well, city)
What are your current parameters
What test kit do you use
Over what time frame do you notice the evaporation and how much is evaporating


As I said above, I've never noticed this with a Fluval but have never run any other canister. I do have some HOB's but don't notice it then either.
I'll admit that it's possibly my WC schedule that prevent me from noticing and loss of tank water.


Sent from my iPhone using Aquarium advice.
__________________

__________________
treemanone2003 is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2014, 05:49 AM   #3
Aquarium Advice Newbie
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 2
Thanks for reply, this tank only been going for 2 weeks, temp is 24 degrees, doesn't have a Lid which I'm not used to,so thinking this is why losing water to evaporation


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________
stevenamurray7 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
fluval, val

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fluval CO2 20 System - Replacement Canisters(Non-Fluval) gre General Hardware/Equipment Discussion 11 08-01-2012 12:06 AM
Is there any differences between the fluval 405 and fluval 406? Banana mouse General Hardware/Equipment Discussion 10 06-02-2012 01:41 PM
Fluval Pre-filter vs. Fluval Bio Rings Jill Freshwater & Brackish - General Discussion 3 03-17-2012 02:12 PM
Is the Fluval surface skimmer compatible with the larger Fluval FX5? Togliat General Hardware/Equipment Discussion 1 12-02-2011 01:52 AM
Fluval ClearMax Insert For Fluval 205 Oscarr19 General Hardware/Equipment Discussion 0 08-11-2011 04:27 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 11:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.