Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 06-10-2016, 08:19 AM   #1
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 38
Fluval WP300

Hi all,

Turned my Fluval WP300 on the other day and it just Hums, no water flow at all.

Could anyone recommend a suitable replacement or anything I could try to get it going again? The tank is Fluval M60

Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByAquarium Advice1465557556.079401.jpg
Views:	84
Size:	171.2 KB
ID:	287282

Many thanks


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________

__________________
tom05r123 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2016, 11:01 AM   #2
Aquarium Advice Addict
 
Nils's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: North Carolina
Posts: 2,414
It could just be that there is a bunch of air inside, tilting it around while it's on underwater might help. If that's the case, you'll see and hear air bubbles coming out of the pump.
__________________

__________________
My tanks (so far )
5.5 gallon Planted Dwarf Puffer tank (2 Dwarf Puffers and a lot of RCS!)
16 Gallon Planted
(GBR pair, 3 amano shrimp and a whole bunch of snails!)
Nils is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2016, 11:13 AM   #3
AA Member
Community Moderator
 
Delapool's Avatar



POTM Champion
Tank of the Month Award
 
Join Date: Feb 2013
Location: Perth, Australia
Posts: 13,527
Silly question, but just in case - assuming there is an impeller have you tried pulling it out and cleaning / removing any build-up in the impeller housing? I have had luck doing that before.
__________________
Delapool is online now   Reply With Quote
Old 06-11-2016, 11:58 AM   #4
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 38
Hey guys thanks for the replies!

This morning I managed to take the pump apart and give it a clean all over. Although there wore no major signs of debris clogging it up, the pump now works!

Thanks for your replies!

Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByAquarium Advice1465657108.684701.jpg
Views:	65
Size:	257.5 KB
ID:	287302


Sent from my iPad using Aquarium Advice
__________________
tom05r123 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2016, 01:19 AM   #5
AA Member
Community Moderator
 
Delapool's Avatar



POTM Champion
Tank of the Month Award
 
Join Date: Feb 2013
Location: Perth, Australia
Posts: 13,527
Great news. Pleased it worked for you.
__________________
Delapool is online now   Reply With Quote
Old 06-12-2016, 08:27 PM   #6
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: May 2015
Location: Woodstock,Ga
Posts: 201
Good news! I have pumps and powerheads that will slow way down and even stop from just a thin biofilm on and around the impeller . I keep them on a regular cleaning schedule .
__________________
We are meant to be the stewards of the Earth and her creatures....not the masters.
Leeatl is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2016, 05:39 AM   #7
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 38
Cheers guys, I definitely will have a cleaning schedule once I am up and running! Probably do it every other water change or something like that... Oh the joy when the water started flowing haha 👍🏻


(although it is extremely simple, if in the future any one is looking at this and wants to know how to dismantle the pump, just send me a message and I'll be happy to help)


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________

__________________
tom05r123 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
fluval, val

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fluval CO2 20 System - Replacement Canisters(Non-Fluval) gre General Hardware/Equipment Discussion 11 08-01-2012 12:06 AM
Is there any differences between the fluval 405 and fluval 406? Banana mouse General Hardware/Equipment Discussion 10 06-02-2012 01:41 PM
Fluval Pre-filter vs. Fluval Bio Rings Jill Freshwater & Brackish - General Discussion 3 03-17-2012 02:12 PM
Is the Fluval surface skimmer compatible with the larger Fluval FX5? Togliat General Hardware/Equipment Discussion 1 12-02-2011 01:52 AM
Fluval ClearMax Insert For Fluval 205 Oscarr19 General Hardware/Equipment Discussion 0 08-11-2011 04:27 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 12:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.