Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 08-03-2011, 05:04 PM   #11
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 33
You dont use slumps for freshwater
__________________

__________________
Suckerfishrule is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 05:10 PM   #12
Aquarium Advice Addict
 
HUKIT's Avatar

POTM Champion
Tank of the Month Award
 
Join Date: Dec 2009
Location: 42.2411N/88.3161W
Posts: 6,932
Quote:
Originally Posted by Suckerfishrule View Post
You dont use slumps for freshwater
Well thats a extremely helpful post...do you want to add anything else or are you sticking with that response?

I use AquaPro sumps on all three of my 150g and larger RR tanks, the benefits certainly outweigh the negatives. Giving a larger water volume, a place to hide equipment, a huge variety of media options, and the maintaining the display tanks water level is great. The only negative IMO is like Fishguy2727 states the mechanical filtration is somewhat lacking depending on specific sump design which is why I also run Fluval FX/5's on each one as well.
__________________

__________________
Those Who Lack The Courage Will Always Find A Philosophy To Justify It.

HUKIT is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 04:08 PM   #13
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 33
You only use them for saltwater tanks
__________________
Suckerfishrule is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 04:13 PM   #14
Aquarium Advice Addict
 
hippy guy's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Lexvegas Kentucky
Posts: 1,227
Iduno you can use a sump for freshwater.. you could even stuff it with anacris and such to suck up ammo, and keep your display tank filter and clutter free...
__________________
Bada Bing, Bada Betta
hippy guy is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 04:27 PM   #15
Aquarium Advice Addict
 
HUKIT's Avatar

POTM Champion
Tank of the Month Award
 
Join Date: Dec 2009
Location: 42.2411N/88.3161W
Posts: 6,932
Quote:
Originally Posted by Suckerfishrule View Post
You only use them for saltwater tanks
Wrong again, there are alot of aquarist including myself that use sumps in freshwater tanks.
__________________
Those Who Lack The Courage Will Always Find A Philosophy To Justify It.

HUKIT is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 10:48 PM   #16
member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 2,667
Although you can argue it's not the best form of filtration, they are indeed used successfully in MANY freshwater tanks.
__________________

__________________
Fishguy2727 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
freshwater, sump

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sump design, please help Paulm87 Saltwater & Reef - Getting Started 8 07-29-2011 07:40 PM
Sump pump size donh DIY Projects 7 07-21-2011 03:00 PM
fresh water sump user404 Freshwater & Brackish - General Discussion 2 07-18-2011 04:23 PM
Ideas for freshwater sump. Frivolous? Aquatic_Adam Freshwater & Brackish - Getting Started 2 07-14-2011 09:48 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 05:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.