Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 07-05-2004, 02:05 PM   #1
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario
Posts: 65
Ground wire needed?

Hey,

I just bought a 500W halogen flood light fixture. The output came with three wires. I know how to install the thing; i just dont know if i need to connect the ground wire. And if so; where and how to?

Thanks.
M.N
__________________

__________________
Moe36 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2004, 03:22 PM   #2
AA Team Emeritus
 
TankGirl's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Richmond VA
Posts: 8,974
I'll move this over to hardware where you will hopefully get more responses.
__________________

TankGirl is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2004, 07:20 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
Biggen's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Panama City FL
Posts: 1,817
You should ground it in my opinion. Especially if the fixture came with the ground wire attached.

To ground it, you simply need to connect the ground wire coming out of the fixture to the ground wire on the cord you are wiring the light to.
__________________
Rodman
Biggen is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to wire 2 float switches?? lightemup619 General Hardware/Equipment Discussion 3 04-30-2009 02:02 PM
wire location for lights woody General Hardware/Equipment Discussion 2 06-03-2006 11:22 PM
anyone ever wire a square pin PC ? kidkameleon3 Saltwater Reef Aquaria 6 08-02-2004 07:10 PM
Safe to wire ballast like this...? jamal-188 Saltwater Reef Aquaria 1 07-16-2004 11:50 PM
How to wire MH reflector to ballast? jamal-188 DIY Projects 4 11-08-2003 12:54 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 05:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.