Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 07-03-2009, 07:52 PM   #1
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: May 2006
Location: WI
Posts: 81
Question Help AC filter not working

I have a 29 gallon tank with a AC50 which has been set up for about five months. The setup and filter were new. I went out of town and when I got back the filter was humming but not working. I took it all apart and couldn't find anything that would make it stop working. I replaced the motor unit and it worked but now that unit is humming and not working.
Has anyone had a problem like this? Do I need to replace the entire unit?
__________________

__________________
dvanv is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2009, 08:29 PM   #2
HN1
Aquarium Advice Addict
 
HN1's Avatar


 
Join Date: May 2009
Location: Ga
Posts: 8,169
Have you tried to fill it with water as it's "humming"? Sometimes mine will lose prime after being off and need to be filled. Did you have a power outage while you were gone?
__________________

__________________
Question everything you see on the internet. ~ George Orwell
HN1 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2009, 10:01 PM   #3
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: May 2006
Location: WI
Posts: 81
I tried to fill it with water while it was humming but nothing happened more than the humming. No power outage I have asked the neighbors to double check and nothing.
__________________
dvanv is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2009, 10:35 PM   #4
Sliced Bread
 
neilanh's Avatar


 
Join Date: Dec 2006
Location: Northern Virginia
Posts: 8,482
Did you check to make sure a pebble or something isn't jamming the impeller?
__________________
~Neilan
In the DC Metro Area? Check out GWAPA and WAMAS
neilanh is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2009, 11:03 PM   #5
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: May 2006
Location: WI
Posts: 81
Nothing restricting the impeller. I have pool sand in the tank. I think I am running out of choices.
__________________
dvanv is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2009, 11:09 PM   #6
HN1
Aquarium Advice Addict
 
HN1's Avatar


 
Join Date: May 2009
Location: Ga
Posts: 8,169
Does the impeller turn? Have you tried to reseat it?
__________________
Question everything you see on the internet. ~ George Orwell
HN1 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2009, 12:05 PM   #7
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: May 2006
Location: WI
Posts: 81
Do you mean reseat it by taking it out and putting it back in? I did that a couple of times. The impeller does turn.
__________________
dvanv is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2009, 01:07 PM   #8
HN1
Aquarium Advice Addict
 
HN1's Avatar


 
Join Date: May 2009
Location: Ga
Posts: 8,169
I'm honestly stumped. Sorry. If you figure it out, please let us know. I'm really curious now!
__________________
Question everything you see on the internet. ~ George Orwell
HN1 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2009, 01:43 PM   #9
Aquarium Advice Addict
 
partypalooza5's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Texas
Posts: 1,274
Send a message via AIM to partypalooza5 Send a message via Yahoo to partypalooza5
Maybe the impeller is somehow bad?
__________________
75G FOWLR Build

partypalooza5 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2009, 02:16 PM   #10
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: May 2006
Location: WI
Posts: 81
I think if I get this running it will be an accident. I just don't want to go and buy something right now. I will keep trying and see what happens. Thanks for all of the ideas.
__________________

__________________
dvanv is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
filter

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Penguin Filter Completely Stopped Working - Cycling Tank Twoapennything Freshwater & Brackish - General Discussion 17 02-07-2010 12:35 PM
I need help regarding the best working filter. Annice General Hardware/Equipment Discussion 10 11-08-2008 08:26 PM
Help! Filter stopped working (Eclipse 5g) wingspantt General Hardware/Equipment Discussion 6 01-03-2008 09:45 PM
HELP! Filter stopped working! techiegirl General Hardware/Equipment Discussion 7 08-13-2004 03:38 AM
Filter working? Does it need to make bubbles for oxygen? sugarloves Freshwater & Brackish - General Discussion 5 07-15-2004 03:38 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 08:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.