Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 05-17-2010, 01:35 PM   #1
Aquarium Advice Addict
 
logansmomma1228's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Michigan
Posts: 2,470
Send a message via Yahoo to logansmomma1228
Unhappy Help! What is wrong with my filter ?????

I posted somewhere else about this filter but now I am having some more issues. It is a 60gallon Tetra Whisper Filter that I got used with my 25 G tank. It seems to be in good condition, but water is only coming out of half of it. I opened the lid and there is foamy bubbly type stuff in there, almost like if soap got in there. I didn't use anything with soap when cleaning it so I don't know what is going on. I also don't know what the dial is on top of the u tube/impeller tube thing. TIA for any feedback.

EDIT: The tank also came with Bio Bag filters that you put together yourself, I opened the carbon bags and put them inside the filter so I am not sure if that would have something to do with it
__________________

__________________
~LM~ (My tanks)
When in doubt, do a water change!

If someone gives good advice, thank them with some rep points!
logansmomma1228 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 01:59 PM   #2
Aquarium Advice Addict
 
thincat's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 5,330
That dial is your flow control and you more then likely have it trottled completely off.
__________________

__________________
Happy Reefing,
TC
thincat is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 02:09 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
logansmomma1228's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Michigan
Posts: 2,470
Send a message via Yahoo to logansmomma1228
I have played with it and it went from pulsating type flow to steady. I still cant get water to come out of the other side Is it possible I am missing a part or that something could be broken?
__________________
~LM~ (My tanks)
When in doubt, do a water change!

If someone gives good advice, thank them with some rep points!
logansmomma1228 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 02:45 PM   #4
Aquarium Advice Addict
 
WhiteDevil's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: 60118
Posts: 2,438
yes quite possible, I got one here that I will never use, its dirty but cleanable, came with a tank I got out of an abandoned foreclosure(awesome tank but they left it to die and die it did peeyew) all parts are there so if you can get me a pic of the guts of the filter running and dry I can see whats up and if you are missing anything then send you the parts for the cost of shipping since I didnt pay for the filter.

I also have a marineland HOT 250 I am looking to find a new home for, brand new impeller and magnet.
__________________
That's not a planted tank. That's a jungle with glass around it- MFDROOKIE Circa 2011
WhiteDevil is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 03:06 PM   #5
Aquarium Advice Addict
 
logansmomma1228's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Michigan
Posts: 2,470
Send a message via Yahoo to logansmomma1228
Sounds like a plan. *Off to take pictures*
__________________
~LM~ (My tanks)
When in doubt, do a water change!

If someone gives good advice, thank them with some rep points!
logansmomma1228 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 03:09 PM   #6
AA Team Emeritus
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6,070
Any of the impeller blades broken? Does it seem like the impeller is 'slipping'? WhiteDevil might be able to help you out from the sounds of it.
__________________
meegosh is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 03:17 PM   #7
Aquarium Advice Addict
 
WhiteDevil's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: 60118
Posts: 2,438
its funny the only thing clean on this unit is the motor and impeller, got it all soaking in vinegar now.

If any of the blades were broken it would be noisy but also slow the flow down very noticeable. For it not functioning on one side sounds kinda funny, this one here pumps out both sides like crazy.

I got so many filters around here I might as well put a filter junk yard sign on my front lawn.
__________________
That's not a planted tank. That's a jungle with glass around it- MFDROOKIE Circa 2011
WhiteDevil is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 03:24 PM   #8
Aquarium Advice Addict
 
logansmomma1228's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Michigan
Posts: 2,470
Send a message via Yahoo to logansmomma1228
Ok here goes. The first one is what the filter looks like when running, all the bubbly stuff in it and the half with water running. I feel like the carbon in the filters may have made it bubbly for some reason.

The second one is all that was there. I am thinking there is supposed to be some time strip or something that goes inside the impeller tube, not sure if this is the same filter I am thinking of or not. I also took a picture of the filter cartridge that I had to put together myself to make sure I did it right. Thanks a lot for the help devil!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSCF8947.jpg
Views:	54
Size:	61.8 KB
ID:	23670   Click image for larger version

Name:	DSCF8951.jpg
Views:	48
Size:	60.2 KB
ID:	23671  

__________________
~LM~ (My tanks)
When in doubt, do a water change!

If someone gives good advice, thank them with some rep points!
logansmomma1228 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 03:36 PM   #9
Aquarium Advice FINatic
 
Sonomakid's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Midland MI
Posts: 879
Send a message via AIM to Sonomakid
you do realize in the picture your flow is turned half way off, for full flow the narrowest part of that nob should be facing front, and buy the looks of the pics you have all the parts, as i use 2 whisper 60's on my 55g
__________________
Sonomakid is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 03:41 PM   #10
Aquarium Advice Addict
 
WhiteDevil's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: 60118
Posts: 2,438
yep, the parts are all there and look fine, turn the point on the arrow towards the front of the tank that should do the trick. and that definitely looks like soap bubbles to me. Im not sure on the bleach ratio but even straight vinegar soak and alot of rinsing and final soak/rinse in dechlorinated water.

Soap will kill everything in the water.
__________________

__________________
That's not a planted tank. That's a jungle with glass around it- MFDROOKIE Circa 2011
WhiteDevil is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
filter

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wrong water filter? sweetshannon Saltwater & Reef - Getting Started 6 11-08-2009 05:57 PM
SO WRONG..!!! ....? EdgarMedina1010 Freshwater & Brackish - General Discussion 5 06-18-2006 09:59 PM
What could be wrong? dieanna Freshwater & Brackish - Unhealthy Fish 14 09-10-2005 02:56 PM
Did I do something wrong rdefino Saltwater & Reef - Getting Started 3 11-01-2004 12:07 AM
there is something wrong bout my filter system xXxeniaxXx Saltwater Reef Aquaria 2 06-15-2004 12:12 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 08:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.