Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 09-03-2005, 10:14 PM   #1
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jul 2005
Location: Illinois
Posts: 310
Hydrometer problems.

When i put my hydrometer in my puffers tank and hold it there it reads 1.008, but when i take it out of the water and rest it on a flat surface it reads 1.004. Why?
__________________

__________________
Joey17 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2005, 11:12 PM   #2
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Sep 2005
Location: FL
Posts: 601
Send a message via AIM to PsiPro Send a message via MSN to PsiPro
Its just miscalibrated sadly a common problem with scientific equipment. If its an advanced one or a expensive one, I have heard some aquarium stores will recalibrate equipment.

Depending on how your hydrometer works, it may still be usable as is, just use a new zero, but I couldn't tell you.
__________________

__________________
PsiPro is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2005, 11:39 PM   #3
AA Team Emeritus
 
Devilishturtles's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Frederick, Maryland
Posts: 8,544
Send a message via Yahoo to Devilishturtles
Is it a swing arm hydrometer? Do you rinse it in freshwater after every use?
__________________
-Lindsay

Live in the Western MD/West Virginia/DC Metro Area?
Join our very active regional forum Here

Like the advice someone just gave you? Add to their reputation! Click on the balance icon underneath their username and let them know.
Devilishturtles is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2005, 12:09 AM   #4
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jul 2005
Location: Illinois
Posts: 310
Yeah it's a swing arm. I rinse it before and after every use.
__________________
Joey17 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2005, 03:20 PM   #5
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jul 2005
Location: Illinois
Posts: 310
Any ideas on what i should do?
__________________
Joey17 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
hydrometer

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
do i need a hydrometer? dramsfan Saltwater Fish Only & FOWLR 15 07-18-2006 05:05 PM
Hydrometer problems. Joey17 General Hardware/Equipment Discussion 7 10-20-2005 11:32 AM
How to use hydrometer jmeunier Saltwater Reef Aquaria 11 10-11-2005 04:02 PM
Hydrometer problems MarkW19 Saltwater Reef Aquaria 6 03-25-2004 06:19 PM
hydrometer? e-cat Saltwater Reef Aquaria 2 09-07-2003 06:43 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 02:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.