Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 12-10-2004, 12:17 PM   #1
AA Team Emeritus
 
Jchillin's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: New York, NY (The Big Apple)
Posts: 14,953
Is the intake sufficient?

Just wondering...I have a 30g tall tank with an AquaClear 70 Power Filter. As I sat watching the tank last night, it occurred to me that the intake valve is a standard size. Since my tank is 24" tall, the intake valve actually extends only 2/5ths into the tank. I check the Hagen website and found no "longer" intakes.

Is this really sufficient for the tank? BTW, I got the "tall" as it was recommended by LFS for the angels (which have gone on to fishy heaven) and I plan to return them.
__________________

__________________
_________________________________
Jchillin is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2004, 09:49 PM   #2
AA Team Emeritus
 
Jchillin's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: New York, NY (The Big Apple)
Posts: 14,953
Ummm...anyone?
__________________

__________________
_________________________________
Jchillin is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2004, 02:24 AM   #3
AA Team Emeritus
 
Join Date: Oct 2002
Location: Chatsworth, GA
Posts: 4,071
Send a message via Yahoo to loganj
I don't think it will be an issue. As long as your filter is large enough for your tank, I wouldn't worry about it. JMHO.
__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Logan J
loganj is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2004, 07:39 AM   #4
AA Team Emeritus
 
Jchillin's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: New York, NY (The Big Apple)
Posts: 14,953
Thanks Logan!
__________________
_________________________________
Jchillin is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2004, 04:37 AM   #5
Aquarium Advice Addict
 
gheitman's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Champaign, Illinois
Posts: 1,260
Send a message via MSN to gheitman Send a message via Yahoo to gheitman
You could look at putting an air stone in your tank to increase water movement (if you don't already have one). How long has your tank been set up the way it is?
__________________
Gene Heitman - 12 tanks (11 freshwater and 1 saltwater), 206 gallons, 20+ species of fish/shrimp/snails, 52+ species of plants ... 10 years ago I just wanted 1 tank with some fish
gheitman is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2004, 10:01 AM   #6
AA Team Emeritus
 
Jchillin's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: New York, NY (The Big Apple)
Posts: 14,953
Ahhh Gene...I do have an airstone and the tank has been set up for over two months.
__________________
_________________________________
Jchillin is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2004, 12:19 PM   #7
Aquarium Advice Addict
 
gheitman's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Champaign, Illinois
Posts: 1,260
Send a message via MSN to gheitman Send a message via Yahoo to gheitman
Then it sounds to me like you are set. I wouldn't change anything.
__________________
Gene Heitman - 12 tanks (11 freshwater and 1 saltwater), 206 gallons, 20+ species of fish/shrimp/snails, 52+ species of plants ... 10 years ago I just wanted 1 tank with some fish
gheitman is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2004, 12:29 PM   #8
AA Team Emeritus
 
Jchillin's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: New York, NY (The Big Apple)
Posts: 14,953
Cool...thanks Gene.
__________________

__________________
_________________________________
Jchillin is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
intake

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sufficient CUC? sooju Saltwater Reef Aquaria 6 10-21-2008 09:15 PM
will these be sufficient for co2? krap101 Freshwater & Brackish - Planted Tanks 4 02-20-2006 09:00 PM
will this be sufficient? 875mill Freshwater & Brackish - General Discussion 9 11-23-2005 08:33 PM
Sufficient lighting?? usaco General Hardware/Equipment Discussion 2 09-09-2005 10:33 AM
Is this lighting sufficient? stradt03 General Hardware/Equipment Discussion 7 08-07-2005 02:46 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 06:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.