Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 08-10-2014, 08:27 PM   #1
Aquarium Advice Freak
 
Laird-and-Dad's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 243
Send a message via Skype™ to Laird-and-Dad
Nat Geo Aqua Oasis

Hi! Recently my family got the NatGeo Aqua Oasis starter kit. I love the tank, but there are a few issues that I want to know if anyone else has experienced and if so, what have you done to fix them?

1. The lid comes over the top edge of the glass, causing an annoying drip that leaves a water mark. We end up having to use glass cleaner every couple hours.

2. This is the main issue. The LED strips on the top work great for the first day you have them, and the touch button is really easy to use. Then, the lights stop working very well, become really dim, and randomly turn on and off. The touch buttons become almost completely unresponsive.

3. The filter clogs very easily, and we have to rinse it way too often. The current it produces is very strong, although my fish seem to like it.

Any ideas about how to fix these issues, and any other suggestions about the tank?

I'll post a pic of my tank later.
__________________

__________________
Laird-and-Dad is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 08:42 PM   #2
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 543
Quote:
Originally Posted by Laird-and-Dad View Post
Hi! Recently my family got the NatGeo Aqua Oasis starter kit. I love the tank, but there are a few issues that I want to know if anyone else has experienced and if so, what have you done to fix them?

1. The lid comes over the top edge of the glass, causing an annoying drip that leaves a water mark. We end up having to use glass cleaner every couple hours.

2. This is the main issue. The LED strips on the top work great for the first day you have them, and the touch button is really easy to use. Then, the lights stop working very well, become really dim, and randomly turn on and off. The touch buttons become almost completely unresponsive.

3. The filter clogs very easily, and we have to rinse it way too often. The current it produces is very strong, although my fish seem to like it.

Any ideas about how to fix these issues, and any other suggestions about the tank?

I'll post a pic of my tank later.
I would ditch the whole top and get a glass top for it, as for the light that seems like a issues you shoud check with the manufacture and see if you can get a new one. As for the filter what do you mean it clogs? You should change the filters on it once a month.
__________________

__________________
ScaryFatKidGT is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 09:18 PM   #3
Aquarium Advice Freak
 
Laird-and-Dad's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 243
Send a message via Skype™ to Laird-and-Dad
Nat Geo Aqua Oasis

I've thought about a glass lid, but the problem is that the lid is a single piece that rests over the top of the glass, so there is no frame to rest a glass top on. Also, the glass is only slightly bowed, so it's an uncommon shape that I might have to get a custom made lid for. I like the lid as is; my main concerns are that the touch sensor switches for the built-in led don't work that well, and that the light sometimes seems to short out. Thank you though!

Also, this is the second lid I've had (the lights are built into the lid) and I had the same problems. Other people have said the same thing in reviews.

The filter stops pumping water every so often, because all the material that gets sucked up into the sponges blocks water intake. The filter is an internal system where water flows through the intake grill and passes through 2 pre-cut sponges, then a bag of carbon. So every two or so weeks, the filter stops pumping, so I will rinse off one of the filter elements in a bucket of tank water to get all the stuff out, and then I reinsert it into the filter.
__________________
Laird-and-Dad is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Very small white nat looking bugs Crazycajun Saltwater & Reef - Identification 2 12-24-2013 12:38 PM
2 Gallon Plant Oasis Galligak Freshwater & Brackish - Planted Tanks 3 02-20-2012 09:53 PM
For Sale: Underwater Oasis 'crabitat' jetajockey Archive 1 12-04-2011 03:17 AM
Freshwater Oasis in the City Myblondeambitions Freshwater & Brackish - Planted Tanks 3 03-05-2011 10:47 PM
ID on a geo Pacu Man Freshwater & Brackish - General Discussion 1 10-20-2005 04:28 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 07:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.