Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 11-22-2010, 01:03 AM   #1
Aquarium Advice Newbie
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 2
Problem with my new Magum 350

Had this thing working for a week or so and took it down for a quick cleaning and hose trimming. Even though I wasn't having any leaks, I noticed I didn't have the hoses on as tight as they should be. After screwing with it for about 2 hours, I've come to the conclusion there is NO way you can get those thick tubes secured by those screw mechanisms... they're just too thick, right? Anyone else have this problem? I'm worried the hoses are going to come loose now.
__________________

__________________
bchamberlin is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2010, 09:31 AM   #2
Aquarium Advice Addict
 
reefdiver's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: LittleRock
Posts: 1,033
post some pics of the area you having trouble with.
__________________

__________________
reefdiver is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2010, 11:21 AM   #3
AA Team Emeritus
 
jsoong's Avatar


 
Join Date: Aug 2003
Location: Edmonton, Canada
Posts: 4,222
If you use the thick vinyl hose, they will not fit into the gap between the bib & the capture nut. I shaved my hose ends down with a utility knife (carefully) so it is approx 1 mm or so thick & make sure the capture nut grab the hose so it will not fall out.

You can also use thin walled hoses & avoid the problem altogether!
__________________
80 gal FW with 30 gal DIY wet/dry/sump.
9 fancy golds, 1 hillstream loaches, 1 rubber-lip pleco (C. thomasi), 3 SAEs, small school of white cloud minnows, planted.
jsoong is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2010, 09:14 AM   #4
Aquarium Advice Newbie
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 2
Yep, that's what I'm having trouble with. Where can you buy thinner hoses?
__________________
bchamberlin is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2010, 06:59 PM   #5
AA Team Emeritus
 
jsoong's Avatar


 
Join Date: Aug 2003
Location: Edmonton, Canada
Posts: 4,222
I have seen them at some hardware stores - Rona in Canada, but not Home Depot.

The original hoses from Marineland of course can be used ... but it will cost you an arm an a leg. I have not seen that at any lfs, you'll prob have to special order them from the manufacturer.
__________________
80 gal FW with 30 gal DIY wet/dry/sump.
9 fancy golds, 1 hillstream loaches, 1 rubber-lip pleco (C. thomasi), 3 SAEs, small school of white cloud minnows, planted.
jsoong is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Magnum 350 Problem - Please Help chambers General Hardware/Equipment Discussion 4 10-09-2008 09:03 PM
Magnum 350 canaster problem? RocketSeason Saltwater Reef Aquaria 1 08-04-2004 11:53 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 12:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.