Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 10-14-2015, 02:59 PM   #1
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Feb 2011
Location: Southern Maine
Posts: 328
problems with our t5 fixture

Hi There! We have a Coralife T-5 HO 4 bulb fixture (only 3 years old) and the 2 actinic lights are not coming on. The unit is plugged in properly. The 2 bulbs in the white placement are working fine, and the 2 lunar blue LEDs also work fine. The 2 bulbs in the actinic placement are not working, but the fan that comes on when those bulbs are on is working fine. Can anyone please troubleshoot the problem for us?
__________________

__________________
D & J
<)))><
themartins is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2015, 08:30 PM   #2
Aquarium Advice Addict
Community Moderator
 
Fresh2o's Avatar



Tank of the Month Award
 
Join Date: Jun 2012
Location: Northern Virginia
Posts: 11,802
I don't own this model but is there a possibility that the actinic bulbs have a separate ballast (which may need to be replaced)?


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________

__________________
I am an ALGAE farmer.
Terms of Service | Community Rules | FresH2O's Planted Tank | Fresh2o's Shrimp Tank
Fresh2o is online now   Reply With Quote
Old 10-14-2015, 09:18 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
coralbandit's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: Apr 2015
Location: Saratoga,NY
Posts: 5,242
Quote:
Originally Posted by Fresh2o View Post
I don't own this model but is there a possibility that the actinic bulbs have a separate ballast (which may need to be replaced)?


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
^this^
Or also for quick test try the white bulbs in the blue socket.(vice/versa)
It will tell you if it is the bulb or ballast.
I have many coralife and the fan is on a separate power feed then light so one has nothing to do with other.
I know I replaced several ballast at the 3-4 year mark on coralifes.
__________________
Mr.bandit is my YouTube
https://www.youtube.com/channel/UCcS...zPAhmB9QK0UvMA
https://www.aquabid.com/cgi-bin/auct...sp&Coralbandit
^^These are my weekly sales^^ GOT RAMS ???
coralbandit is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2015, 06:33 PM   #4
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Feb 2011
Location: Southern Maine
Posts: 328
Thank you for your help. It turned out to be just the bulb needed replacing. Thank you again!
__________________
D & J
<)))><
themartins is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
fixture, problem

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems, problems, problems!!!! theseainside Saltwater Reef Aquaria 5 02-21-2013 02:23 PM
Our newest addition to our tank! Jimmye4fish Show Off/Photography 0 12-29-2012 01:26 PM
our 60 gal and quarantine tank with our new babies Koi.Girl.87 Members Freshwater Tanks Showcase 0 12-29-2011 05:41 AM
T5 fixture to mh fixture Tomchong22 Saltwater Reef Aquaria 4 11-20-2011 07:40 PM
Our Power Company Says: Our Water Filter Can Give Off Electromagnetic Radiation. Temp General Hardware/Equipment Discussion 37 09-28-2010 01:49 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 04:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.