Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 08-06-2014, 06:31 PM   #1
Aquarium Advice Apprentice
 
Faucett's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 35
RODI Unit not work Help

Hey guys, I've had this RODI unit for 4 years it has five stages. Recently the 75gph membrane went bad and I was forced to waste money on a new one. It was working fine before aside from killing the resin I had. I accidentally purchased a 100 gph membrane not knowing and installed that plus a new thing of resin. My flow restrictors are all 75 gph I believe.

So I used it to make about 4 gallons of water and realized it was eating my resin like the membrane was bad but it should have been bran new. The waste line is not putting out any water at all either. What in the world is going on?




Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________

__________________
Faucett is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2014, 06:37 PM   #2
Aquarium Advice Apprentice
 
Faucett's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 35
Sorry guys I meant gpd not gph.


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________

__________________
Faucett is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2014, 07:44 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
Animal-Chin's Avatar

Tank of the Month Award
 
Join Date: Nov 2011
Location: Vancouver BC
Posts: 1,315
does your waste line have a valve? Mine does and if it's turned just a smidge too far no waste water drains but if you twist it just ever so slightly out it comes. You'll maintain the same pressure too, its just super finiky. Thats just my vertek unit though, I don't know if they are all the same?
__________________
Animal-Chin is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2014, 11:08 PM   #4
Aquarium Advice Apprentice
 
Faucett's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 35
Unfortunately no it doesn't just a flow restrictor. Maybe that went bad? I'm so frustrated lol


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________
Faucett is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
rodi, unit

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RODI unit help. Elykreefs97 Saltwater Reef Aquaria 57 02-14-2013 05:51 PM
Rodi unit. Di unit qestion Fish-guy General Hardware/Equipment Discussion 1 06-17-2012 04:12 PM
TDS Reading in Tank, but Not From RODI Unit cashmoney6980 Saltwater & Reef - Getting Started 4 05-22-2012 09:01 PM
is this a good rodi unit for my reef? divedeep1689 General Hardware/Equipment Discussion 9 03-01-2010 08:40 PM
RODI unit skae310 Saltwater Reef Aquaria 8 11-15-2009 02:48 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 09:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.