Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > General Aquarium Forums > General Hardware/Equipment Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 02-04-2014, 01:45 PM   #1
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Jan 2014
Location: Johnstown, Pa.
Posts: 99
T5

Can u use a t5 bulb in a t12 socket?
__________________

__________________
Steve2223 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2014, 02:05 PM   #2
Aquarium Advice Addict
 
Brookster123's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Mass
Posts: 18,384
Don't think so, each fixture has a ballast specifically designed for its t rating.
__________________

__________________
I'm not really here... fell in the tank and my phone is just that smart
Brookster123 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2014, 02:24 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
mr_X's Avatar


 
Join Date: Apr 2008
Location: Fairless Hills, Pa.
Posts: 17,895
Send a message via MSN to mr_X
No. The end caps will also be different. The ballast may or may not power the lamp, but you'll have to find out which one it is and what wattage it's rated for.
__________________
thanks,
Doug
mr_X is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 01:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.