Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Members Saltwater Tanks Showcase
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 07-19-2018, 04:53 PM   #1
Aquarium Advice Apprentice
 
Chris_Nicol's Avatar
 
Join Date: May 2018
Posts: 30
My 100 gal tank

Just thought I would start a thread in the showcase section. I still can't access my old account but no biggie.

Tank details

100 gal system
2 x AI hydra 52 HD
Fluval sp4 return pump
2 x 300w heaters
Bubble magus curve 5
H2 ocean fluidised reactor with rowaphos
TMC ATO
2 x hydor powerheads
1 x jaebo powerhead

I've had a few ups and downs but I think I'm getting there slowly but surely. Still having algae issues but it's not too bad if I keep on top of it.

Anyway I currently have a royal gramma, 2 cleaner shrimp, acan, toadstool and an orange monti. I picked up a pair of two stripe gobys and a gold rush bristletooth tang. They are currently in QT so hopefully all goes well and they will be in the DT in 4 weeks

Anyway here are a couple of pic. I will upload more tomorrow when I take more as my old ones are on my old phone

Click image for larger version

Name:	IMG_20180719_120520_759.jpg
Views:	53
Size:	197.6 KB
ID:	309702Click image for larger version

Name:	IMG-20180716-WA0000.jpeg
Views:	52
Size:	37.6 KB
ID:	309703Click image for larger version

Name:	IMG_20180525_111754_47.jpg
Views:	53
Size:	254.3 KB
ID:	309704
__________________

__________________
Chris_Nicol is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2018, 11:26 PM   #2
Giant Clam Addict
Community Admin
 
Sniperhank's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2011
Location: Summerville, Pennsylvania
Posts: 19,155
Looks and sounds good man.
I donít see the algae issues youíre talking about though.
As for your old account, send me a pm and I can take care of things for you.
__________________

Sniperhank is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2018, 02:10 AM   #3
Aquarium Advice Apprentice
 
Chris_Nicol's Avatar
 
Join Date: May 2018
Posts: 30
Quote:
Originally Posted by Sniperhank View Post
Looks and sounds good man.
I donít see the algae issues youíre talking about though.
As for your old account, send me a pm and I can take care of things for you.
Thanks

The algae issue is not too bad if I keep on top of it. My phosphate and nitrate readings are always low but maybe that's due to the algae consuming it and I'm not getting a true reading. I've increased the amount of rowaphos I'm using so will see how that goes. I scrub all my rocks b4 each waterchange but here are some pics b4 a waterchange. Forgot to mention I have an urchin as well.Click image for larger version

Name:	IMG_20180709_201904_35.jpg
Views:	44
Size:	219.4 KB
ID:	309710Click image for larger version

Name:	IMG_20180709_201849_08.jpg
Views:	41
Size:	243.9 KB
ID:	309711Click image for larger version

Name:	IMG_20180709_201836_02.jpg
Views:	38
Size:	193.4 KB
ID:	309712
__________________
Chris_Nicol is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2018, 02:48 PM   #4
Giant Clam Addict
Community Admin
 
Sniperhank's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2011
Location: Summerville, Pennsylvania
Posts: 19,155
What are the readings the tests are giving you? It looks like a filament algae, but surprising that the urchin isn't scraping it all away with ease.
Sniperhank is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2018, 04:52 PM   #5
Aquarium Advice Apprentice
 
Chris_Nicol's Avatar
 
Join Date: May 2018
Posts: 30
Quote:
Originally Posted by Sniperhank View Post
What are the readings the tests are giving you? It looks like a filament algae, but surprising that the urchin isn't scraping it all away with ease.
I'm getting less than 3 for nitrates and about 0.03ppm phosphate. I thought the urchin would clean it up but it doesn't seem to like it. It's like a fuzz with bubbles coming from it. If the rowaphos worst work with 2 water changes per week then I am thinking about buying the ALR 1 to grow chaeto.

On another note I fed the fish in the QT tank and one of the gobys was guarding the food and snapped at the tang. A few minutes later the tang was scraping itself on the bottom of the tank. Do u think it might have been from the goby having a go at him or is that just wishful thinking and it's actually got ich? I haven't seen him doing it again but he was doing it every few seconds for about 10 minutes
__________________
Chris_Nicol is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2018, 06:04 PM   #6
Aquarium Advice Apprentice
 
Chris_Nicol's Avatar
 
Join Date: May 2018
Posts: 30
Ok scrap that idea. The tang has ich. I think I might go the hypo salinity route as my copper test kit is quite hard to read. The tang was eating earlier so that's a good sign. It's a catch 22 with the QT as the fish get stressed when I change the water but if I don't change the water the ammonia will spike
__________________
Chris_Nicol is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 11:28 AM   #7
Aquarium Advice Apprentice
 
Chris_Nicol's Avatar
 
Join Date: May 2018
Posts: 30
Nothing new happening with the DT at the Mo. Just hoping the 3 fish survive the QT/hypo period. Here are pics of some inhabitants Click image for larger version

Name:	IMG_20180802_162502_39.jpg
Views:	21
Size:	269.5 KB
ID:	309923Click image for larger version

Name:	IMG_20180802_162530_20.jpg
Views:	22
Size:	259.2 KB
ID:	309924
__________________
Chris_Nicol is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 11:29 AM   #8
Aquarium Advice Apprentice
 
Chris_Nicol's Avatar
 
Join Date: May 2018
Posts: 30
A little tip I came across. I downloaded an app called AZ camera. When you use it you can turn up the white balance and it stops the pictures looking so blue
__________________
Chris_Nicol is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2018, 08:03 AM   #9
Aquarium Advice Apprentice
 
Chris_Nicol's Avatar
 
Join Date: May 2018
Posts: 30
Finally getting round to making a cover since one of the gobys managed to jump out the tank this morning. Luckily enough I was in the room when it did and he's back in the tank safe. He managed to get out the one tiny hole that isn't covered on the tank 🤣
__________________
Chris_Nicol is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2018, 08:05 AM   #10
Aquarium Advice Apprentice
 
Chris_Nicol's Avatar
 
Join Date: May 2018
Posts: 30
Forgot to attach photo Click image for larger version

Name:	1533384098803.jpg
Views:	17
Size:	161.9 KB
ID:	309952
__________________

__________________
Chris_Nicol is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
tan, tank

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
100 gal rated protein skimmer on my 36 gal bowfront Kodvenom Saltwater Fish Only & FOWLR 1 04-01-2013 08:17 PM
saving for 100 gal. tank ? mom2reds Freshwater & Brackish - General Discussion 6 07-14-2006 04:13 PM
Los Angeles Area, 100 Gal SW tank, everything but lights! Platinum Archive 17 05-04-2004 12:10 AM
Fairly New 100 Gal Tank Chueyboy Freshwater & Brackish - Getting Started 9 01-02-2004 01:54 PM
100 Gal Tank, No Clue what filter to use Chueyboy General Hardware/Equipment Discussion 3 12-27-2003 05:38 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 08:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.