Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Freshwater > Freshwater & Brackish - Breeding
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 06-19-2012, 09:12 AM   #1
Aquarium Advice Addict
 
emerald76's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: USA
Posts: 3,332
Can I breed Rams in this tank?

I'd like the experience of breeding an egglayer and something that will make a little money for my next tank(and my horse lol)
So I was wondering if I could breed Rams of some sort(preferably German Blue or Gold or a cross of the two or Electric Blue and German Blue) in my planted 10 gal tank once I remove all the other fish. I've heard of people doing it in a 10 gal but bare bottom with no decorations besides some slate. Would this work?
__________________

__________________
It's not a dumb question if you ask it.
Too many tanks? GASP! How could that be?
emerald76 is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2012, 02:02 AM   #2
Aquarium Advice Addict
 
Andy Sager's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Lake Wales, Florida
Posts: 6,113
Quote:
Originally Posted by emerald76 View Post
I'd like the experience of breeding an egglayer and something that will make a little money for my next tank(and my horse lol)
So I was wondering if I could breed Rams of some sort(preferably German Blue or Gold or a cross of the two or Electric Blue and German Blue) in my planted 10 gal tank once I remove all the other fish. I've heard of people doing it in a 10 gal but bare bottom with no decorations besides some slate. Would this work?
When I bred Rams, I used a planted 10 gal with a sand substrate and a clay flower pot. Rams can be very secretive ( and skiddish) so you want to give them as much privacy as you can. I either layed the pot down or chipped out an opening along the lip and placed the pot upside down so I could see inside the hole.

Hope this helps
__________________

__________________
Andy Sager is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2012, 07:04 AM   #3
Aquarium Advice Addict
 
emerald76's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: USA
Posts: 3,332
Thanks!
__________________
It's not a dumb question if you ask it.
Too many tanks? GASP! How could that be?
emerald76 is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2012, 07:27 AM   #4
come get me tang police!
 
jetajockey's Avatar


 
Join Date: Apr 2011
Location: In a swamp near you /Pensacola, FL
Posts: 12,047
Sounds fine to me for a breeding setup. I'd use another tank for growout.
__________________
Dont Forget to Join my FREE weekly Plant Giveaway.
Click Here!
jetajockey is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
breed, rams, tan

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








All times are GMT -4. The time now is 01:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.