Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Community Forum > Forum Admin & Announcements
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 06-13-2004, 08:23 PM   #1
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Mar 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 48
Send a message via MSN to drewbles99
Upload troubles

Hello all,

I have been trying to upload some images but I keep getting a blank white screen after I click submit and it processes the image. Is this router related? Please help!

Thanks in advance,

Drewbles
__________________

__________________
"Fear is that little darkroom where negatives are developed."
-Michael Pritchard
drewbles99 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2004, 08:30 PM   #2
AA Team Emeritus
 
reefrunner69's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Cedar Key, FL
Posts: 1,663
photo_23.jpg was 361 kb, there is a 250 kb file size limit. I removed the two photos that were stuck, resize your image and try again, try and keep it well under 240 kb, sometimes the site estimates different than your computer
__________________

__________________
Kevin

Visit Nature Coast Photography
reefrunner69 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2004, 11:28 PM   #3
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Mar 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 48
Send a message via MSN to drewbles99
Well thanks for the help, but I tried to upload the image at 139k and I got the same result. Not sure what's wrong.

Thanks in advance... again
__________________
"Fear is that little darkroom where negatives are developed."
-Michael Pritchard
drewbles99 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2004, 11:45 PM   #4
AA Team Emeritus
 
reefrunner69's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Cedar Key, FL
Posts: 1,663
Before deleting it out of your upload folder, I downloaded the picture via ftp and opened it in PS. it had a resolution of 144 ppi and was 1500+ pixels wide. I can see photo post having difficulty with such an image. I have seen some upload at 1024 pixels on the longest axis as well as 1200, but don't think I have ever seen anyone upload at 144 ppi. I typically resize to 96 ppi, although nothing over 72 is necessary, that is what photoshop defaults at, and a max of 800 pixels on it's longest axis, and have no problem. When I resampled your image to 72 ppi and uploaded it to your galery, via the photopost interface, I had no issues. The photo is in your gallery now.
__________________
Kevin

Visit Nature Coast Photography
reefrunner69 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2004, 11:56 PM   #5
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Mar 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 48
Send a message via MSN to drewbles99
Thanks so much!

Of course I already tried sending up another photo that was probably to high in resolution as well.

Sorry for the trouble, this has been an education.
__________________
"Fear is that little darkroom where negatives are developed."
-Michael Pritchard
drewbles99 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2004, 12:01 AM   #6
AA Team Emeritus
 
reefrunner69's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Cedar Key, FL
Posts: 1,663
I emptied your upload folder again, after you receive the white screen, simply post back in here, no other photos will upload until the folder is cleared.
__________________
Kevin

Visit Nature Coast Photography
reefrunner69 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2004, 12:16 AM   #7
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Mar 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 48
Send a message via MSN to drewbles99
what is the difference between ppi and dpi?

I have this crumy software, Jasc Paint Shop Photo Album and it won't let me adjust the ppi anywhere.
__________________
"Fear is that little darkroom where negatives are developed."
-Michael Pritchard
drewbles99 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2004, 12:22 AM   #8
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Mar 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 48
Send a message via MSN to drewbles99
Ok, so I was able to adjust to 96ppi in HP photo software and I uploaded without getting the white screen of death... I still don't see the picture anywhere?! Is there a delay in posting?
__________________
"Fear is that little darkroom where negatives are developed."
-Michael Pritchard
drewbles99 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2004, 12:26 AM   #9
AA Team Emeritus
 
reefrunner69's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Cedar Key, FL
Posts: 1,663
All pictures must be approved before they are displayed.

ppi = pixels per inch (screen resolution)
dpi = dots per inch (printing resolution)

For the most part they are used incorrectly and interchangeably.
__________________

__________________
Kevin

Visit Nature Coast Photography
reefrunner69 is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't Upload Any More Pics itafx Forum Admin & Announcements 3 10-24-2007 10:07 PM
Unable to upload TankGirl Forum Admin & Announcements 9 01-07-2004 03:25 PM
Why can't I upload pic's pondmom Forum Admin & Announcements 7 11-22-2003 07:34 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 02:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.