Aquarium Advice - Aquarium Forum Community

Aquarium Advice - Aquarium Forum Community (http://www.aquariumadvice.com/forums/)
-   General Hardware/Equipment Discussion (http://www.aquariumadvice.com/forums/f60/)
-   -   More Ro/Di Questions (http://www.aquariumadvice.com/forums/f60/more-ro-di-questions-66631.html)

demodiki 01-08-2006 12:25 PM

More Ro/Di Questions
 
So I just hooked up a new ro/di 100 gpd filter. My tap water phosphates is reading 1.0.

My Ro/Di water is reading .5 phosphates.

I use an Aquarium Pharmaceuticals test.

The tds of my final water is 0.

Thanks guys.

ReefRaff 01-08-2006 02:05 PM

excuse me for asking. Where are the Questions? this sounds more like a statment that you are happy with the unit. If so I would revise the thread title, if not, ask away :mrgreen:

demodiki 01-08-2006 03:12 PM

Gah...apologies. I get so wrapped up providing the information that I forget to ask the question.

The question is: Is this normal? It is a brand new unit...shouldn't there be 0 phosphates?

Brenden 01-08-2006 03:17 PM

Should be 0. Did you run at least 5 gallons through it before you tested water?

demodiki 01-08-2006 04:29 PM

Yes, I have run at least 5 gallons through it. As a matter of fact...I just finished my 3rd 5 gallon batch and it's still 0.5 phosphates...actually inching closer to 1.0 in color.

ReefRaff 01-08-2006 06:48 PM

really depends on the grade of filter your using. Some higher grade cardridges will filter out more stuff than others. Personaly I like the products at http://www.spectrapure.com/

Little more money, but In my Opinion, worth it. you really got to dig into the specs on the cardrige your getting, to see what all it is supposed to remove. the smaller the micron rating, the better it filters.you can get almost any brand to fit your unit.

HTH


All times are GMT -4. The time now is 04:27 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.