Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Freshwater > Freshwater & Brackish - General Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 10-04-2011, 12:07 AM   #1
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 358
is my tank cycled?

I just bought a 75 gallon on wednesday and i set it up on thursday. I put about maybe 1 ppm of ammonia. I just tested the water and nitrates are 0 ppm and ammo is 0 ppm. Nitrates are maybe 10 ppm. It was a already cycle tank when i bought it. I seeded the filter with some of my biomax from my 29 gallon. Is my tank ready?
__________________

__________________
orandafan12 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2011, 12:14 AM   #2
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 358
Anyone.....????
__________________

__________________
orandafan12 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2011, 12:51 AM   #3
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 358
Bump..............
__________________
orandafan12 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2011, 12:56 AM   #4
Aquarium Advice Addict
 
maxwellag's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: Mar 2011
Location: Iowa
Posts: 5,287
I would keep dosing with at least 3 ppm of ammonia to make sure the tank can support the amount of stocking you are going to do.
maxwellag is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2011, 12:57 AM   #5
come get me tang police!
 
jetajockey's Avatar


 
Join Date: Apr 2011
Location: In a swamp near you /Pensacola, FL
Posts: 12,047
If it's converting ammonia completely to nitrates in 24hrs then yes, it's cycled. Have you dosed more than 1ppm? Most guides go by 4ppm or whatever.
__________________
Dont Forget to Join my FREE weekly Plant Giveaway.
Click Here!
jetajockey is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2011, 01:03 AM   #6
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 358
No havent gone over 1. Ill do that right now.
__________________

__________________
orandafan12 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
cycle, cycled, led, tan

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
new filter on cycled tank 4x4kayak2112 General Hardware/Equipment Discussion 5 09-21-2011 09:17 PM
If I Put a fish in a non cycled 2.5 gallon tank, will it eventually be cycled? Bettafanatic Freshwater & Brackish - Getting Started 5 08-21-2011 09:13 PM
cycling 20 gl - nitrate problems in 75 gl, 10 gl LeAnne Freshwater & Brackish - Getting Started 1 08-05-2011 10:25 AM
Advice on newish (and first) tropical/fresh 10 gallon... FoxGlove Freshwater & Brackish - Getting Started 2 07-25-2011 01:22 PM
Wondering if my tank cycled and i missed it lol? dasjestyr Saltwater & Reef - Getting Started 2 07-02-2011 08:18 PM







» Photo Contest Winners







All times are GMT -4. The time now is 11:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.