Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Freshwater > Freshwater & Brackish - Unhealthy Fish
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 04-17-2007, 12:41 AM   #1
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Mar 2007
Location: Idaho
Posts: 31
Send a message via MSN to Shimano Send a message via Yahoo to Shimano
Help Please

nitrate 0-20, nitrite 0, hardness soft, ammonia 0-.25, ph is somewhere between 7.6-7.8. Those are the parameters for my tank. I have lost 3 fish in the past two days. What seems to happen is that they start to breathe heavy and become less active. Is weird because them seem to swim fine for awhile then just drop to the bottom. There are no visible spots or anything. Its seems to only be affecting a few at a time. I just hope I don't lose all of my fish. Any ideas?
__________________

__________________
Shimano is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2007, 12:43 AM   #2
AA Team Emeritus
 
Devilishturtles's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Frederick, Maryland
Posts: 8,543
Send a message via Yahoo to Devilishturtles
Are these fish new? What kind of fish are they? How old is your tank? Is there any way a contaminant could have gotten in?
__________________

__________________
-Lindsay

Live in the Western MD/West Virginia/DC Metro Area?
Join our very active regional forum Here

Like the advice someone just gave you? Add to their reputation! Click on the balance icon underneath their username and let them know.
Devilishturtles is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2007, 12:44 AM   #3
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Apr 2007
Location: black hills, south dakota
Posts: 2,373
Send a message via AIM to black hills tj Send a message via MSN to black hills tj Send a message via Yahoo to black hills tj
I've heard that even trace amounts of ammonia can cause chaos in a tnak.
__________________
<.^.>Mike<.^.>

https://www.bhtj.net
black hills tj is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2007, 10:13 AM   #4
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Mar 2007
Location: Idaho
Posts: 31
Send a message via MSN to Shimano Send a message via Yahoo to Shimano
The tank is about 2 months old or so. The only new fish are the redtail sharks, but I have had them for about 2 weeks now. I have 3 tiger barbs, 2 silver tip sharks, 3 red tail sharks, one black molly, 1 fancy guppy, and 2 orange platies. I don't think anything got in there because the lids are shut. I did a water change on saturday. Other than that I have no idea.
__________________
Shimano is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2007, 10:45 AM   #5
AA Team Emeritus
 
Jchillin's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: New York, NY (The Big Apple)
Posts: 14,951
Which of these fish have expired?
__________________
_________________________________
Jchillin is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2007, 12:19 PM   #6
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Mar 2007
Location: Idaho
Posts: 31
Send a message via MSN to Shimano Send a message via Yahoo to Shimano
One Black molly has died, one tiger barb, and one silver tipped shark. The numbers i posted above are the numbers after these guys had died.
__________________
Shimano is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2007, 12:45 PM   #7
AA Team Emeritus
 
Jchillin's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: New York, NY (The Big Apple)
Posts: 14,951
Ok, the small ammonia spike is not uncommon after fish deaths. IMO, all signs are pointing to problems with the addition of the red tails combined with the Silver tips. What size tank are we talking about?
__________________
_________________________________
Jchillin is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2007, 12:54 PM   #8
Sliced Bread
 
neilanh's Avatar


 
Join Date: Dec 2006
Location: Northern Virginia
Posts: 8,482
How big was the PWC you did, and what type of dechlorinator are you using, and how much?
__________________
~Neilan
In the DC Metro Area? Check out GWAPA and WAMAS
neilanh is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2007, 01:05 PM   #9
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Mar 2007
Location: Idaho
Posts: 31
Send a message via MSN to Shimano Send a message via Yahoo to Shimano
Its a 55 gallon, i did about a 15 gallon PWC. And i added 15ml of API stress coat. becayse it says to use 10 ml per 10 gallons.
__________________

__________________
Shimano is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners







All times are GMT -4. The time now is 11:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.