Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Freshwater > Freshwater & Brackish - Planted Tanks
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 04-23-2007, 11:36 AM   #1
Aquarium Advice Addict
 
PrettyFishies's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Durham, NC
Posts: 1,689
seachem test kit

Can anyone tell me the process for testing with this kit? I lost the instructions.
__________________

__________________
125 gal mixed REEF
PrettyFishies is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2007, 11:44 AM   #2
AA Team Emeritus
 
An t-iasg's Avatar


 
Join Date: Aug 2003
Location: Criders Corners, PA
Posts: 9,889
I have some Seachem test kits. What parameter are you testing for?
__________________

__________________







An t-iasg is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2007, 12:35 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
PrettyFishies's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Durham, NC
Posts: 1,689
phosphate - sorry
__________________
125 gal mixed REEF
PrettyFishies is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2007, 02:13 PM   #4
AA Team Emeritus
 
An t-iasg's Avatar


 
Join Date: Aug 2003
Location: Criders Corners, PA
Posts: 9,889
Here's the Seachem website for the phosphate test:
http://www.seachem.com/products/prod...Phosphate.html

Click where it says "download instructions". Be careful of the dark blue reagent - it can stain. I try to read the test within 30 seconds and then rinse the test cavity promptly. Do you still have your color strip to compare results?
__________________







An t-iasg is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2007, 04:42 AM   #5
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ashland KY
Posts: 1,918
Send a message via Yahoo to tropicfishman
how goo dare the seachem test kits?? I use aquarium pharmacueticals test kits but seachem is the only company I have found who makes a potassium test kit. so how are they?
__________________
I love my clown loaches and red tail shark!!! lol
tropicfishman is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2007, 09:50 AM   #6
Moderator Emeritus
 
Purrbox's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Iowa USA
Posts: 5,860
Don't bother with the potassium test kit. It's nearly impossible overdose potassium and your plants will tell you if you need to add more.

The Seachem Phosphate testkit is supposed to be almost as good as the labgrade kits like LaMotte and comes with a reference solution for calibration.
__________________

Purrbox is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
seachem, test, test kit

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SeaChem Phosphate Test Kit ringfinger General Hardware/Equipment Discussion 4 03-01-2006 03:55 PM
seachem calcium test kit Lindsikins00 Saltwater Reef Aquaria 2 01-03-2005 01:22 PM
Please explain the Seachem test kit rdefino Saltwater Reef Aquaria 6 09-18-2004 12:29 PM
Seachem calcium test kit?? Dewey Saltwater Reef Aquaria 13 12-01-2003 12:17 AM
Seachem test Kit Dewey Saltwater & Reef - Getting Started 2 10-25-2003 09:37 PM







» Photo Contest Winners







All times are GMT -4. The time now is 09:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.