Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria

Join Aquarium Advice Today
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
Old 03-27-2004, 11:49 AM   #1
Aquarium Advice Newbie
Join Date: Dec 2003
Location: Toledo
Posts: 1

Can I use a tetratec power filter for a saltwater aquarium?


BillyDollar is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2004, 11:58 AM   #2
AA Team Emeritus
reefrunner69's Avatar
Join Date: May 2002
Location: Cedar Key, FL
Posts: 1,663

to AquariumAdvice.com!!!

Sure you can use one, but whether you should would depend on what it's main purpose will be. IMO, it will not make a good biological filter, but will do fine for some waterflow, chemical and some mechanical filtration.


Visit Nature Coast Photography
reefrunner69 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2004, 01:00 PM   #3
Aquarium Advice FINatic
Join Date: Feb 2004
Location: Crete Illinois
Posts: 656
I use 2 Tetratec 500's on my 125 gal SW tank now. Other than them being a bit noisy, they work fine. Just rotate the filters like they recommend. I change mine by moving the back ones to the front and placing the new ones in the back. I also do not change "both" of the units at the same time. They get changed a week apart.


125 Gal-35 Gal Wet/Dry-Tetra-Tec PF500 HOB Filter
(3) AuquaClear 301 Powerheads-600 GPH Circulating Pump
Automatic Tempature Controller
5-6 Inch Sand Bed-200+ lbs of LR
Sparky is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2004, 06:31 PM   #4
Aquarium Advice FINatic
Join Date: Oct 2002
Location: Lancaster, PA
Posts: 869
Send a message via ICQ to jackdp
I used one in my 20 gallon tank and it works great. Like reefrunner said they are good for flow, mechanical and chemical filtration. The tidal flow thing can be a bit touchy but when it works its almost like having a wavemaker. You can even get the heater for it and keep the inside of the tank neater. The only problem I had with it was sand ruined the impeller and I had to replace it(the impeller).
Brad C.
jackdp is offline   Reply With Quote

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tetratec Power Filters physicsdude Freshwater & Brackish - General Discussion 20 01-30-2007 10:32 AM
Tetratec Deep Water 12 Airpump An t-iasg General Hardware/Equipment Discussion 2 04-18-2006 08:11 PM
TetraTec or Emperor?? Phiberop Saltwater Reef Aquaria 6 02-01-2004 05:15 PM
Tetratec Filter NetBloke General Hardware/Equipment Discussion 4 10-09-2002 08:19 PM

» Photo Contest Winners

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 12:10 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.